Tárolási megoldás az élelmiszer- és italgyártó ipar számára: Tárolás környezeti hőmérsékleten, hűtve és fagyasztva

  • Dexion - Food and Drink cube 00
  • Dexion - whiskey
  • Dexion - Food and Drink Storage 01
  • Dexion - Food and Drink Storage 02
  • Dexion - Food and Drink Storage 03
  • Dexion - Food and Drink Storage 04
  • Dexion - Food and Drink Storage 05
  • Dexion - Food and Drink Storage 06
  • Dexion - Food and Drink Storage 07
  • Dexion - Food and Drink Storage 09
  • Dexion - Food and Drink Storage 10
  • Dexion - Food and Drink Storage 11
  • Dexion - Food and Drink Storage 12
  • Dexion - Food and Drink Storage 13
  • Dexion - Food and Drink Storage 14
  • Dexion - Food and Drink Storage 15
  • Dexion - Food and Drink Storage 17
  • Dexion - Food and Drink Storage 18
  • Dexion - Food and Drink Storage 19

Megoldások az élelmiszer- és italgyártó ipar számára

Azok a kihívások, amelyekkel az élelmiszer- és italgyártó ipar szembesül, szükségessé teszik a meglévő tárolóhelyek maximalizálását, különböző tárolási hőmérsékletek fenntartását és a reagálást a gyorsan forgó raktárkészletre a higiéniai előírások és a termékek követhetőségének fenntartása mellett.

Ügyfeleink a következő fontos tényezőkkel szembesülnek:

  • Gyorsan cserélődő és romlandó élelmiszerekhez különféle tárolási módok szükségesek
  • A normál, a hűtött és a fagyasztott termékeket esetleg ugyanazon a helyen kell tárolni
  • Az idénytermékek eltérő eltarthatósági idejűek
  • Egy hűtött terület üzemeltetése költséges lehet
  • Figyelni kell az áruk optimális eltarthatóságára
  • Eltérő súlyú, nagyméretű termékek tárolása
  • A termékek követhetősége nagyon fontos
  • Szigorú higiéniai előírások

 

Tekintse meg az alábbi videón, hogy néhány ügyfelünknél hogyan oldottuk meg ezeket a problémákat:

Call us Hívjon minket ma:
(+36) 23 428 166
Send us an email Írjon nekünk:
Email küldése
Feliratkozás:
Hírlevél

  

Raklapos élelmiszer és ital tárolása állítható állványrendszeren

Egy korszerű élelmiszer- és italtároló raktárban is azt látjuk, hogy még mindig a normál raklapos állványrendszer a raklapos tárolás legáltalánosabb formája. Ennek a raklapos állványrendszernek a sokoldalúsága abban áll, hogy egyszeres vagy dupla mélységben is összeszerelhető a speciális tárolási igényeknek megfelelően.

  • Állítható rendszer
  • Akár 30 méteres magasság
  • Változtatható mélység és szélesség
  • Minden fajta étel és ital tárolására alkalmas
  • 50 mm-es keresztrúd-állítási lehetőség
  • -30 °C és +40 °C közötti üzemi hőmérséklet
  • Galvanizált kivitel, ami alacsony hőmérsékleten is megakadályozza a rozsdásodást

Az ételek és italok rendszerint a raklapon történő tárolást megkönnyítő módon vannak csomagolva. Az adott raktár alaprajzától függően sokféle folyosószélességgel lehet maximálisan kihasználni a rendelkezésre álló teret. A polcos tárolás nincs kitéve az alaprajz miatti korlátozásoknak, és bármikor hozzáférhetővé teszi a tárolt termékeket.

Tudjon meg többet a raklapos polcos tárolásról itt

Fagyasztott élelmiszer tárolása maximális helykihasználással

A hűtött raktárak nélkülözhetetlenek az élelmiszeriparban mind a fagyaszott élelmiszerek tárolása, mind a romlandó áruk frissen tartása szempontjából. 

  • Ideálisak a nagy sűrűségű megoldások, pl. a gördíthető raklapos állványrendszer, a bejárható vagy a Palett Shuttle rendszer
  • A nagy sűrűségű tárolás csökkenti a hűtéshez szükséges területet, így az üzemi költségeket is
  • Automatizált megoldások a felvételi idő csökkentésére hűtött területeken
  • A galvanizált kivitel megakadályozza a rozsdásodást akkor is, ha kicsapódás fordul elő
  • Termékeink zord környezetben is hatékonyan működnek akár -30 °C-ig
  • Lehetőség az élelmiszertárolásra szolgáló terület méretének csökkentésére

Az élelmiszer- és italtároló kapacitás növelése a mobil raklapos állványrendszerrel

A gördíthető raklapos állványrendszer lehetővé teszi a tárolókapacitás jelentős növelését élelmiszer és italraktáraiban. A P90 típusú raklapos állványrendszer gördíthető kocsikra van szerelve, amely elektromosan mozgatható a hozzáférési folyosó kialakításához. A szükségtelenné vált folyosók megszüntetésével több áru tárolása válik lehetővé kisebb alapterületen.

  • Az alapterület maximális kihasználása
  • Hozzáférés az egyes élelmiszer és italraklapokhoz
  • Nagyfokú rugalmasság, sokféle élelmiszerhez és italhoz alkalmas
  • Nagy sűrűségű tárolás
  • Sokféle raklapméret és súly tárolására alkalmas
  • Csak egy targoncányi folyosó szükséges
  • -30 °C és +40 °C közötti hőmérsékleti tartomány

A hűtött tárolási környezetek működtetése költséges lehet, ezért rendszerint nagy sűrűségű tárolás szükséges. A gördíthető raklapos állványrendszer ideális válasz erre a kihívásra, amelyet általánosan használnak az élelmiszer- és italgyártó iparban.

Tudjon meg többet a mobil raklapos polcos tárolásról itt.

 

„A gördíthető raklapos állványrendszerre való átállással további 1000 új raklapot helyezhetünk el a környezeti hőmérsékletű kenyérraktárunkban”, mondja Timo Aho, a Linkosuo raktár menedzsere.

 

Tudjon meg többet ügyfeleinkről alább.

„First-In-First-Out” (első be, első ki) tárolás megvalósítása az élelmiszerek és italok frissen tartása érdekében

A görgős átfutó raklapos vagy dobozos rendszer ideális a FIFO-árufelvétel megvalósításához. Ha a termékek nagyon gyakran cserélődnek, ami az élelmiszer- és italgyártásban általános, a görgős átfutó raklapos vagy dobozos rendszer biztosítja, hogy a termékek kiszállítása a megfelelő sorrendben történjen.

  • Akár 60%-kal kisebb tárolóterület szükséges a hagyományos állványrendszerhez képest
  • A raktárkészlet automatikus forgása az étel- és italkészletek jobb követhetőségét biztosítja
  • A FIFO betárolási és kivételezési módhoz csak két folyosó szükséges
  • A gyors működés elősegíti az áruk gyors mozgatását a megromlás megelőzése érdekében
  • Gravitációs adagolás az áruknak az elülső komissiózóhelyre szállításához, automatizálás nem szükséges

Az étel- és italtartó raklapok lejtős tárolóutakon vannak elhelyezve, és a raklapokat a gravitáció mozgatja előre a görgős felületen. A raklapok sebességét több fékezőgörgő szabályozza, leállításuk megállító egységgel történik.

Ez a fajta tárolás gyakran előfordul az italgyártásban, és mindössze két folyosó szükséges, egy a betároláshoz, egy pedig a komissiózáshoz.

Tudjon meg többet a raklapos és a dobozos átfutórendszerrről itt.

Idő- és helymegtakarítás a raktárban

A bejárható és a raklapszállító rendszerek ideális megoldások nagy tömegben történő tároláshoz az élelmiszer- és italgyártás számára, mivel nincs szükség komissiózófolyosókra. Ezzel megnő a kisebb alapterületen tárolható raktárkészlet mennyisége, és a rendszer sokféle hőmérséklet esetén is használható.

A bejárható állványrendszer azonos típusú étel vagy ital nagy mennyiségben történő tárolására alkalmas, és ideális megoldás idénytermékek tárolására a First-In-Last-Out (FILO, első be, utolsó ki) elv alapján.

A Pallet Shuttle rendszer egy félig automatizált felületet használ, amely az állványrendszer között mozog a raklapok felvételéhez és lerakásához, így a rendszer alkalmas az élelmiszerek és italok tárolására, miközben nagyobb árumozgatási sebességet biztosít.

  • A tárolókapacitás növelése
  • Nagy tömegű tároláshoz alkalmas
  • További tárolóhely létrehozása kisebb alapterületen – költségmegtakarítás hideg környezetben
  • A raklapszállító nagyobb komissiózási sebességet biztosít a FILO és a FIFO elv alapján
  • A bejárható raklapos rendszer a FILO elvet támogatja
  • -30 °C és +40 °C közötti hőmérsékleti tartomány

Tudjon meg többet a bejárható raklapos és a raklapszállító rendszerről itt.

Call us Hívjon minket ma:
(+36) 23 428 166
Send us an email Írjon nekünk:
Email küldése
Feliratkozás:
Hírlevél

  

Néhány ügyfelünk az élelmiszer- és italgyártásban:

  • Valsemøllen A/S, Dánia

    Valsemøllen A/S, Dánia

    A Valsemøllen áruraktárának optimalizálásakor, 576 raklaphelyes, két átfutó raklapos rendszert szereltünk be.

  • B. Volwater & Zonen B.V., Hollandia

    B. Volwater & Zonen B.V., Hollandia

    Amikor a Voltwater & Zonen a konzervgyártás tárolási kapacitásának bővítése mellett döntött, a Dexion Pallet Shuttle rendszert választották.

  • HahkaWay, Finnország

    HahkaWay, Finnország

    A HahkaWay Ltd. mélyhűtött logisztikai szolgáltatásokat biztosít megrendelőinek. A termékeket a gördíthető raklapos állványrendszeren, állandó -25º C-os hőmérsékleten tárolják, hogy a raktározás során megőrizzék az élelmiszerek állapotát.

  • ASKO Vest AS, Norvégia

    ASKO Vest AS, Norvégia

    Amikor az ASKO új épületbe költözött, szerették volna raktárukat optimalizálni, saját igényeikre alakítva a helyiséget. A vállalat az átfutó raklapos állványrendszer mellett döntött.

  • Oy Hartwall Ab, Finnország

    Oy Hartwall Ab, Finnország

    A Hartwall különböző típusú italokat gyárt, a víztől és üdítőitaloktól kezdve, a sörig és az almaborig bezáróan. A magas rekeszes állványrendszer a finnországi, magasan automatizált ASRS-áruraktáruk szívében van elhelyezve.

  • Hottlet Frozen Food, Belgium

    Hottlet Frozen Food, Belgium

    A Hottlet vállalat fagyasztott tengeri gyümölcsöket importál a világ minden részéről, és ezeket az Antwerp kikötő közelében levő áruraktárában tárolja.