Skip to main content

Automatizált tárológépek

Rendkívül hatékony kigyűjtés és csomagolás? Apróalkatrészek gyors kezelése? A közlekedési utak optimalizálása és a várakozási idők csökkentése a rendelés-feldolgozás felgyorsítása mellett?
Mindez lehetséges dinamikus tárológépeink segítségével.

Érdemes jól választani

Hatékony tárolási megoldást kínálunk minden iparág számára, bármilyen apróalkatrész tárolásáról legyen is szó.

-os helymegtakarítás

-kal csökkenthető kigyűjtési hibaszám

-kal gyorsabb árukigyűjtés

Rendszerezze és optimalizálja raktárát tárológépekkel!

Hatékonyságnövelés

Az automata tároló rendszerek szignifikánsan javítják az árutárolás és -kigyűjtés hatékonyságát. A termékek gyorsabb mozgása a pénze jobb felhasználását, míg az integrált készletnyilvántartó szoftver a leltár pontosságát biztosítja.

Az árukigyűjtésre fordított idő csökkentése

Az árukigyűjtésre fordított idő több mint 60%-kal csökken. Egy hagyományos polcrendszer esetén egy dolgozó egy óra alatt átlag 40 rendelési sort tud feldolgozni. Tárológépekkel 120-150 sor dolgozható fel ugyanennyi idő alatt – tehát akár kevesebb, mint feleannyi időre van szükség azonos listához.

Az árukigyűjtési hibák számának csökkentése

Egy téves kiszállítás miatt felmerülő extra költségek (reklamációk, késések, többlet munka) akár Euró- vagy Dollár százezrekre is rúghatnak. Az automatizálás révén a kigyűjtési hibák száma akár kétharmadával is csökkenthető.

Helytakarékosság

A megfelelő gép kiválasztásával minden rendelkezésre álló hely maximálisan kihasználható – akár a mennyezetig. Kevesebb helyre van szükség a hagyományos polcos állványokhoz viszonyítva, így jelentősen csökken a rendszer teljes alapterülete.

Megbízhatóság és tartósság

Az automata tárológépek 15-20 évig is használhatók. Folyamatos karbantartással biztosítjuk a lehető leghosszabb élettartamot.

Bemutatjuk tárológépeinket

A tárológépek olyan számítógép által vezérelt tárolórendszerek, melyekkel szignifikánsan hatékonyabbá válhat a termékek tárolása és kigyűjtése.
A beépített készletnyilvántartó szoftver biztosítja a tárológépek leghatékonyabb használatát.
Saját WMS szoftverünket a Tornadohoz és a Páternoszterhez fejlesztettük és minden tárológépünkkel használható. Olvasson tovább bővebb információért…

TORNADO – az egyik leggyorsabb liftes tárológép a piacon

A Tornado liftes tárológép egy olyan dinamikus tárolórendszer, amelyben a tálcákon tárolt termékek függőlegesen mozogva, gombnyomásra vagy vonalkód leolvasását követően jutnak el az operátorokhoz.

Egyszerű szerkezetének köszönhetően a Tornado megbízható és alacsony karbantartás-igényű. Moduláris felépítésű, különböző szélességben, mélységben és magasságban elérhető – szinte minden igénynek megfelelően. A hagyományos tárolási megoldásokhoz képest majdnem 75%-kal kevesebb helyet foglal, működtethető önállóan, de akár több gép is összeköthető egymással.

A Tornado nagy méretű tálcái (Big Tray) 20-35%-kal több árut képes megmozgatni, aminek köszönhetően az árukigyűjtés 20%-kal felgyorsul. A multi-tray funkció esetén a gép két különböző szintre viszi a tálcákat a kezelőnyílásba.

A minimális alapterületen maximális tárolási kapacitást és gyors hozzáférést biztosító Tornado kétféle módon működtethető, FTP és HOT:

 • Az FTP (Fixed Tray Position) a leghatékonyabb módja a gépek feltöltésének. Az egyes tálcákon hasonló magasságú termékeket tárolva kevesebb hely marad kihasználatlanul. Ideális megoldás azok számára, akik nem akarnak levegőt tárolni!
 • A HOT (Height Optimized Tray) abban az esetben jó megoldás, ha nagyon változatos a tárolt dolgok magassága és nem elsődleges cél a tárolóhely optimális kihasználása.

Páternoszter – minimális alapterület, maximális kapacitás

A Páternoszter egy megbízható és biztonságos tárológép, ami nehezebb vagy különböző méretű tárgyak automatikus tárolását teszi lehetővé. Jó hozzáférhetőséget és áttekinthetőséget nyújt, emellett kiváló megoldás a kigyűjtési idők csökkentésére.

Akár 75%-os helymegtakarítás érhető el, hatékony tárolást tesz lehetővé minimális alapterületen. Különösen kompakt kialakítása révén a optimálisan használja ki a raktárban rendelkezésre álló helyet – a padlótól a mennyezetig.

A Páternoszter függőleges forgással működik. A keresett áruk a lehető legrövidebb útvonalon, ergonomikus pozícióban érkeznek az operátor elé. A kezelőnyílások opcionálisan lehetnek akár különböző szinteken is.

A Páternoszter manuálisan is kezelhető, de elérhető hozzá a számítógépes árukigyűjtés, valamint a rendkívül hatékony kötegelt rendeléskigyűjtés (batch picking) is. A legjelentősebb árukigyűjtési időmegtakarítás a kötegelt rendeléskigyűjtéssel érhető el, ami gyorsabb árukiválasztást tesz lehetővé. A tárológép a TCPlus szoftverünk segítségével könnyen összeköthető a meglévő ERP vagy WMS rendszerével. Az árukigyűjtés kezelése sosem volt még ilyen egyszerű.

TORNADO vagy Páternoszter

TORNADO

 • Az egyik legnagyobb elérhető tálca a piacon fokozza az árukigyűjtési hatékonyságot
 • Nagy kapacitású tálcák
 • Terheléstől független, állandó sebesség
 • A tálcákon tárolható többféle, különböző magasságú termék
 • Változtatható tárolási magasság
 • Egyszerű WMS integráció
 • Windows-alapú PC-s vezérlés
 • Nagyméretű LCD képernyő alapkivitelben
   

Paternoster

 • Az egyik legnagyobb elérhető tálca a piacon
 • Árukigyűjtési idő csak 15 másodperc soronként
 • Kétharmadával csökkenti a kigyűjtési hibák számát
 • Ideális kötegelt rendeléskigyűjtéshez
 • Tudja kezelni az aszimmetrikus terhelést
 • Alacsony karbantartásigény
 • Egyszerű WMS integráció
 • Windows-alapú PC-s vezérlés
 • A lehető legrövidebb úton juttatja el az árut az operátorhoz

TOWER tárológépek

Az elsősorban különböző, fémből készült, nehéz termékek tárolására és kezelésére tervezett, nagy kapacitású Tower tárológépek kis alapterületen, hatékony helykihasználás mellett biztosítanak gyors és teljes hozzáférést.

A függőleges tárológép opcionálisan több kezelőterülettel is elérhető – vagy elöl vagy/és oldalt.

A kezelőterület kialakítása lehetővé teszi a nehéz anyagok komplett kötegének targoncával történő be- és kitárolását, vagy egyenként, kézzel, daruval vagy automatikus in-out feederrel történő mozgatását is.

Mérleggel is felszerelhető a be- vagy kitárolt áru tömegének regisztrálása céljából.

Az intelligens vezérlőrendszer elő van készítve külső kommunikációra, készletnyilvántartó rendszerrel (WMS) történő összekötésre és érintőképernyőn lehet a manuális vagy automatikus tárolási műveleteket végrehajtani.

Több, önállóan működő Tower tárológép összekapcsolásával kombinált raktári rendszer kialakítására is van lehetőség:

 • Mono Tower - szimpla, függőleges tárológép egy tároló toronnyal, lifttel és fix operátorasztallal.
 • Double Tower - két tároló torony egy lifttel. Egy vízszintesen mozgó kocsi juttatja el a tárolóegységet a kezelőterületre.
 • Multi Tower - Dupla Towerek moduláris összekapcsolásával kialakított tárolórendszer. Nagy tárolókapacitást biztosít.

Néhány esettanulmány

Minden évben számos vállalat hatékonyságának és termelékenységének javításához járulunk hozzá. Hosszú távú megoldást jelentő tárolási termékeket szállítunk ügyfeleinknek mindenféle iparágban. És mint azt az esettanulmányaink is mutatják, elégedettek a végeredménnyel.

Wipro, Románia

A Wipro ötletes, magas színvonalú, automatizált megoldást keresett a leltár kezelésére és az árukigyűjtésre romániai raktára számára.

Bővebben
Ponsse, Finnország

A Ponsse Oy Finnország egyik vezető erdészeti gépgyártó vállalata. A Vieremäban található gyárában a PONSSE erdészeti gépek pótalkatrészeit gyártják.

Bővebben
Bauhaus, Dánia

A dániai tevékenység sikeres beindulását követően a Bauhaus megbízta a DF-et, hogy a 18 dán, norvég és izlandi áruházát kiszolgáló központi raktárát is költöztesse el.

Bővebben

Amit ügyfeleink mondanak

Partnerségi megközelítésünk a kölcsönös bizalomra épül. Az ügyfeleinkkel konzultálva kidolgozott magas színvonalú megoldások elsőrendű munkakörnyezet biztosításával valóban hozzájárulnak üzleti tevékenységük javításához.

“Az állványokat és a Tornado tároló gépet a Constructortól szereztük be, mert a termékei jó minőségűek. A Constructor nem a piac legolcsóbb képviselője, de egyértelműen a legjobb. Innovatív a gondolkodásmódjuk és el tudják fogadni, ha egy projekt nem vezet sehová. Számunka ők inkább partnerek, nem csupán beszállítók.” -
Calle Nicolaisen, a DF projektvezetője
“Örülünk, hogy a Dexion szakértőire bíztuk a feladatot. Innovatív megoldásuk meggyőzött minket, ezért esett a Tornadora a választásunk. Ennek köszönhetően sokat javult az árukigyűjtés sebessége és pontossága és sokkal jobban ki tudtuk használni a rendelkezésre álló helyet a raktárban. A Tornado a mérnöki munka tökéletes remeke és nagyon elégedettek vagyunk vele. A Dexion gondoskodott róla, hogy a lehető legjobban megfeleljen az igényeinknek.” -
Iulian Dragan, a Wipro projektvezetője.
“Jók voltak a tapasztalataink. A logisztikai központ a várakozásoknak megfelelően működik.” -
logisztikai vezető, Jussi Kärkkäinen.

Ismerje meg a sorozatunkat!

Gördíthető raklapos állvány (MOVO)

Takarítson meg akár 50%-kal több helyet és növelje a kapacitást akár 80%-kal, a hagyományos raklapos állványokkal összehasonlítva.

Fedezze fel a MOVO-t!

Pallet Shuttle rendszer

Az átfutó és a bejárható állványok hatékony alternatívája. Költséghatékony és időtakarékos. Nagy működési sebesség.

Fedezze fel a Pallet Shuttle-t!

Tárológépek

Akár 70%-kal több hely takarítható meg, több mint 60%-kal gyorsítható az árukigyűjtés és akár 70%-kal csökkenthető a hibák száma.


Dexion Kft. - +36 23 428 166, -167 - dexion@dexion.hu
A Member of Gonvarri Material Handling - © Copyright 2024 Gonvarri Material Handling