Skip to main content

Pallet shuttle rendszer

A Pallet Shuttle rendszer egy félautomata, tömör tárolási megoldás, melynek segítségével egy bejárható vagy átfutó állvány csatornáihoz hasonlóan tárolhatók a raklapos áruk.
Segítségével időt és költségeket takaríthat meg, mert a targoncákkal nem kell az állványba behajtani, ezért sokkal hatékonyabb, mint a bejárható és az átfutó állvány.

FIFO? LIFO? Bármelyik, GYORSAN

Percenként 35 méteres sebességével a Pallet Shuttle rendszer ma a leghatékonyabb tömbös tárolási megoldás a piacon.

A különböző méretű raklapok akár 50 m hosszú csatornákban, különböző távolságban történő tárolásának lehetőségével rendkívül nagyszerű alternatívája lehet a hagyományos raklapos állványoknak – legyen szó akár FIFO akár LIFO elvű felhasználásról.

Ezzel a nagy sűrűségű megoldással szignifikánsan csökkenthető a raktár mérete és végeredményben csökkenthetők a működési költségek. Ideális azok számára, akik nagy mennyiségben tárolnának egy kisebb termékválasztékot.


Nagyobb tárolási kapacitás a hagyományos raklapos állványokhoz képest.

Könnyedén kezeli a nehéz raklapokat is.

Széles működési hőmérsékleti intervallum.

*A számítás egy adott, 100 m x 100 m x 9 m-es raktáron és 1,1 m magas Euro raklapokon alapul.

Amiért a Pallet Shuttle rendszer olyan jó

Nincs szükség kezelőfolyosókra, így kisebb helyet foglal a tárolási terület.

Használható vegyes és tömbös tárolásra, LIFO és FIFO elven, segítségével a bejárható állványokhoz kötődő tárolási korlátok közül több is elkerülhető.

A Pallet Shuttle rendszer segítségével javíthatja a raktár működési hatékonyságát és beruházása megtérülési ideje (ROI) akár két évre is rövidülhet a többi megoldás esetén általános négy-öt évvel szemben.

Állványrendszer *100 m x 100 m x 9 m-es raktár 1,1 m magas Euro raklapokkal
Standard széles folyosós állvány 20 000 raklap
Görgős átfutó állvány 36 000 raklap
Pallet Shuttle rendszer 46 000 raklap

* Példa: tárolási kapacitás a különféle állványtípusok esetén egy adott méretű raktárban.

Gyors, hatékony, rugalmas

A Pallet Shuttle rendszer javítja a raktár áteresztőképességét. Időszakos piaci csúcsforgalom vagy folyamatos növekedés esetén akár további kocsikkal bővíthető. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a működés jobb tervezését és a csúcsidőszakok zökkenőmentes kezelését – további erőforrások bevonása nélkül.

A lítium-ion akkumulátornak köszönhetően az üzemidő nagyobb, a töltési idő rövidebb. Ennek eredményeképpen alacsonyabb energiaköltséggel lehet számolni szignifikánsan több raklapmozgás mellett.

A jelentős munkabiztonsági előnyöket biztosító Pallet Shuttle rendszerrel számos kockázati tényező elkerülhető, beleértve a berendezéseket, a termékeket, és ami a legfontosabb, a dolgozókat fenyegető veszélyeket is.

Még több érvre van szüksége?
Íme néhány a Pallet Shuttle számos előnyéből:

Költséghatékony
 • Optimalizált és hatékony helykihasználás
 • Alacsony működési költségek
 • Nagy sebesség (akár 30 raklap óránként, összehasonlításul a bejárható állványban ugyanez 15 raklap)
 • Kevesebb operátorra és targoncára van szükség
 • Nincs szükség különleges targoncákra
Alacsony kockázat
 • Egyszerű használat
 • Nem sérül az áru
 • Nem sérül a tároló csatorna, ellentétben a bejárható állvánnyal
 • Alacsony kockázat a kezelőszemélyzetre nézve
Fenntartható
 • Kifejlett, megbízható rendszer
 • A későbbiekben teljesen automatizálható
 • Újratölthető, hosszú, akár 5 éves várható élettartamú, lítium akkumulátor
 • Akár 12 órás üzemidő egy feltöltéssel
 • Működési hőmérséklet: ST: 0°C és +45°C között / BZ: -1°C és -30°C között / a Hibrid modell mindkét tartományban használható

A távirányító funkciói

A Pallet Shuttle rendszer egy könnyű, kézi rádió-távirányítóval vezérelhető. Az egyszerű vezérlés az alábbi funkciókat kínálja:

 • Automata vagy kézi vezérlés – a tárolt áruhoz igazodva választható működtetés
 • A kocsira vonatkozó információk a távirányító képernyőjén jelennek meg
 • Könnyű, újratölthető, rádiós távirányító
 • Az operátor a targoncáról is vezérelheti a kocsit
 • Egy távirányítóval akár 8 kocsi irányítható
 • Folyamatos ki- és betárolás is elérhető
 • Víz- és portaszító kivitel, az IP65 szabvány szerint.

Néhány esettanulmány

Minden évben számos vállalat hatékonyságának és termelékenységének javításához járulunk hozzá. Hosszú távú megoldást jelentő tárolási termékeket szállítunk ügyfeleinknek mindenféle iparágban. És mint azt az esettanulmányaink is mutatják, elégedettek a végeredménnyel.

GC Rieber Salt, Norvégia

A GC Riebernek bővítenie kellett a raktárkapacitását, emellett javítani kellett a kigyűjtés sebességén, valamint készletek jobb áttekinthetőségére volt szükség.

Bővebben
Mondi, Magyarország

Az eredetileg 1972-ben épült gyárat, a Mondi 2008-ban vásárolta meg. Egy hosszú épületben volt a raktáruk, nehezen hozzáférhető állványokkal.

Bővebben
Arc E-commerce, Svédország

A vállalat számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy miként egyensúlyozzon az árukészlet túl alacsony és túl magas szintjei között.

Bővebben

Amit ügyfeleink mondanak

Partnerségi megközelítésünk a kölcsönös bizalomra épül. Az ügyfeleinkkel konzultálva kidolgozott magas színvonalú megoldások elsőrendű munkakörnyezet biztosításával valóban hozzájárulnak üzleti tevékenységük javításához.

“Nagy kihívás volt sóval teli zsákok tárolása ilyen közel az óceánhoz, de a Pallet Shuttle rendszer és a LIFO tárolási mód beváltotta a hozzá fűzött reményeinket. Az állványban, egymás mellet 23 csatornában, csatornánként 13 raklapot tárolnak 4 szinten. A 2 db Pallet Shuttle segítségével elérték a kívánt árumozgási sebességet és a tárolt áruk folyamatos átláthatósága is megvalósult.” -
GC Rieber Salt.
“Olyan megoldást kerestük, amivel a lehető legjobban kihasználhatjuk a hosszú, korlátozottan hozzáférhető raktárunkat. Modern és gyors rendszerre volt szükségünk, melynek segítségével egyszerűen és biztonságosan juttathatjuk el a termékeket a raktár végébe és vissza. A Dexion Pallet Shuttle rendszere tökéletes megoldásnak bizonyult, mivel a targoncásnak nem kell az állványok közé hajtania.” -
Mondi.
“A Shuttle rendszer legnagyobb előnye a helykihasználás. Másik előnye, hogy elegendő egy targonca a raktár működtetéséhez. A Shuttle felveszi a raklapot és beviszi az állványba vagy kihozza a kezelőhöz.” -
Joacim Boivie, Outl1.se. Arc E-Commerce.

Ismerje meg a sorozatunkat!

Gördíthető raklapos állvány (MOVO)

Takarítson meg akár 50%-kal több helyet és növelje a kapacitást akár 80%-kal, a hagyományos raklapos állványokkal összehasonlítva.

Fedezze fel a MOVO-t!

Pallet Shuttle rendszer

Az átfutó és a bejárható állványok hatékony alternatívája. Költséghatékony és időtakarékos. Nagy működési sebesség.

Tárológépek

Akár 70%-kal több hely takarítható meg, több mint 60%-kal gyorsítható az árukigyűjtés és akár 70%-kal csökkenthető a hibák száma.