Skip to main content

A Constructor nagysebességű megoldása a GC Rieber Salt számára

GC Rieber Salt, Norvégia

Áttekintés

Ügyfél: GC Rieber Salt
Helyszín: Norvégia
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Dexion Pallet Shuttle

Ügyféligény

A GC Rieber Salt az északi régió egyik vezető só és azzal kapcsolatos termékek beszállítója. Termékeiket széleskörűen alkalmazzák útkarbantartásnál, mezőgazdaságban, halfeldolgozásban, valamint az élelmiszer- és olajiparban. A vállalat délről, a dániai Fredericiától a norvég tengerpart mentén az északi Hammerfestig nyújt logisztikai szolgáltatásokat. Nemzetközi partnerei révén szinte egész Európából vannak logisztikai útvonalai a dániai Mariageren és egy norvég terminálon keresztül.

Rieber Salt, Norway

Az általuk forgalmazott legtöbb terméket a tengeren szállítják és évente 600000-700000 tonna közötti mennyiségű árut mozgatnak 250 hajóval. A termináljai kirakodást, tárolást, kezelést és Norvégia más részei felé történő árutovábbítást végeznek.

A GC Riebernek bővítenie kellett a raktárkapacitását, emellett javítani kellett a kigyűjtés sebességén, valamint készletek jobb áttekinthetőségére volt szükség.

 

A Constructor megoldása

A GC Rieber Salt igényei igen speciálisak: egy tengerhez közeli, fűtetlen raktárba kellett egy biztonságos, kompakt és gyors rendszert telepíteni. Sóalapú termékeket kellett tökéletes állagmegóvás mellett tárolni. Ez azonban kihívásokkal teli környezetet jelent azok számára, akik ott dolgoznak.

A Constructor által szállított megoldás tűzihorganyzott állványokból és egyedi, normál és hideg körülmények között is használható raklapmozgató kocsiból (Pallet Shuttle) áll. A kocsik eltérő mélységű fa és műanyag raklapok mozgatására is alkalmasak.

A végeredmény

Rieber Salt, Norway

"Nagy kihívás volt sóval teli zsákok tárolása ilyen közel az óceánhoz, de a Pallet Shuttle rendszer és a LIFO tárolási mód beváltotta a hozzá fűzött reményeinket. Az állványban, egymás mellet 23 csatornában, csatornánként 13 raklapot tárolnak 4 szinten. A 2 db Pallet Shuttle segítségével elérték a kívánt árumozgási sebességet és a tárolt áruk folyamatos átláthatósága is megvalósult.”

A CG Rieber-ről 

A CG Rieber Salt az általuk kiszolgált piacok számára kínál különféle sókat és ásványi anyagokat. A cég ügyfeleikhez számos norvégiai és dániai raktárából és termináljából tudja rövid időn belül, versenyképes áron eljuttatni jó minőségű sóit, 1900 óta.

A GC Rieber Salt a GC Rieber Csoport tagja.