Skip to main content

A Mondi a Dexion Pallet Shuttle rendszer segítségével csökkentette működési költségeit 

Áttekintés

Ügyfél: Mondi
Helyszín: Nyíregyháza / Magyarország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Pallet Shuttle

Ügyféligény

Mondi-Hungary-Case-Study-1

A Mondi egy nemzetközi papír- és csomagolóanyag-gyártó vállalatcsoport, 30 országban mintegy 25000 alkalmazottal. Az észak-kelet magyarországi Nyíregyházán működő, építőipari alapanyagok tárolására használt és egyéb kisebb papírzsákokat gyártó üzemük modernizáló-programja részeként szerettek volna egy új, hatékonyabb tárolási megoldást 

Az eredetileg 1972-ben épült gyárat, a Mondi 2008-ban vásárolta meg. Egy hosszú épületben volt a raktáruk, nehezen hozzáférhető állványokkal. Sokkal hatékonyabb és könnyebben kezelhető megoldásra volt szükségük.

A Dexion megoldása

Mondi-Hungary-Case-Study-2

A Dexion nagy tapasztalattal rendelkezik a hatékonyságnövelés és a meglévő épületen belüli jobb helykihasználás terén, ezért az ügyfél számára tökéletes megoldást tudott javasolni: Dexion Pallet Shuttle raklapmozgató rendszert. Főbb funkciói:

  • A félautomata tárolási megoldásnak köszönhetően a targoncával nem kell behajtani az állványok tároló-folyosóiba.
  • A csatornákon belül a távirányítású raklapmozgató kocsi (Pallet Shuttle) gondoskodik a be- és kitárolásról.
  • Az állványokon kívül pedig egy hagyományos targoncával történik a raklapok kezelése.

A végeredmény

Mondi-Hungary-Case-Study-3

A Mondi raktárvezetője szerint a legjobb döntést hozták.

Olyan megoldást kerestük, amivel a lehető legjobban kihasználhatjuk a hosszú, korlátozottan hozzáférhető raktárunkat. Modern és gyors rendszerre volt szükségünk, melynek segítségével egyszerűen és biztonságosan juttathatjuk el a termékeket a raktár végébe és vissza. A Dexion Pallet Shuttle rendszere tökéletes megoldásnak bizonyult, mivel a targoncásnak nem kell az állványok közé hajtania.”

A Mondi-ról

A Mondi tevékenysége a papírgyártástól egészen a csomagolóanyag-gyártásig terjed – ezen belül erdőgazdálkodással, pép-, papír- és műanyagkeverék-gyártáson át innovatív ipari és kereskedelmi csomagolási megoldások fejlesztésével foglalkozik. A Mondi 2014-es bevétele 6,4 milliárd Euró volt 17,2%-os alkalmazott tőkemegtérülés mellett.