Skip to main content

Az Outl1.se tartja a lépést a Constructor segítségével

Arc E-commerce, Svédország

Áttekintés

Ügyfél: Outl1.se / Arc E-commerce
Helysízn: Stockholm / Svédország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Pallet Shuttle rendszer

Ügyféligény

Shuttle system, Arc E-commerce

Joacim Boivie, az Outl1.se webáruház alapítója importált termékeket árult néhány éven keresztül. Nagyon jó érzékkel figyeli, hogy az embereknek éppen mire van szüksége. Outl1.se szezonális termékekkel foglalkozik, ezért nyáron például kerti trambulint és kerékpárt lehet náluk kapni, télen pedig hőszivattyút és hóekét. Az állandóan változó árukészlet miatt a tárolási megoldásnak könnyen hozzáférhetően helyet kellett tudnia biztosítania a nagymennyiségű árunak, miközben biztonságosan kellett megőrizni a szezonális termékeket.

A vállalat számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy miként egyensúlyozzon az árukészlet túl alacsony és túl magas szintjei között. Az Outl1.se által forgalmazott áru többsége Kínából érkezik. Az induló ötlet és a weben történő tényleges megjelenés között eltelő hosszú idő miatt a megfelelő termékek kiválasztása nagyon kritikus.

Webáruházként az Outl1.se világa az Internet. A vállalat a termékeinek beszállítóit is így találja meg, ezért amikor tárolási megoldást keresett, természetes volt, hogy az Internethez forduljon és ily módon bukkant a Constructor Svédországra is.

A Constructor megoldása

Az egyik kihívás, amivel a Constructornak szembe kellett néznie a raktár elrendezése volt, mert nagy oszlopok voltak az épületben. 

Shuttle system, Arc E-commerce

Továbbá a raktárkészlet különböző tárolási igényű és különböző méretű raklapokon tárolt árukból állt és szükség volt tömbös tárolásra is. A minden igényt kielégítő tárolási megoldást a Pallet Shuttle rendszer jelentette. 4 mezőben, 3 szinten 540 rakathelyet biztosít, melyek mind hozzáférhetőek a Shuttle segítségével. A Shuttle használatával egészen tömören tárolhatják az árukat és az automatizált platform segítségével könnyen megkereshetőek a raklapok ezzel felgyorsítva a raktár működését.

A végeredmény

Miután a Constructor Sweden megismerte az Outl1.se tevékenységét kidolgozott számára egy dinamikus megoldást, ami az alábbiakból áll:

  • 4 mező, 15 raklap mélységgel
  • Magasság: 4000mm
  • Teherbírás: 500kg/raklap
  • Rakathelyek száma: 540
  • 800x1200 mm-es EUR-raklapok hosszanti oldalon történő kezelése
  • 1 Shuttle legfeljebb 1500 kg tömegű raklapok mozgatásához
"A Shuttle rendszer legnagyobb előnye a helykihasználás. Másik előnye, hogy elegendő egy targonca a raktár működtetéséhez. A Shuttle felveszi a raklapot és beviszi az állványba vagy kihozza a kezelőhöz."Joacim Boivie, Outl1.se. Arc E-Commerce.

Az Outl1.se-ről

Outl1.se üzemeltetője az Arc E-Commerce AB. Jó minőségű sport, szabadidő, edző és fitness termékeket forgalmaz versenyképes áron, mert közvetítők nélkül, közvetlenül a gyártóktól szerzi be azokat. Online árusítanak, magas üzlethelyiség-fenntartási költségek nélkül.

www.Outl1.se