Skip to main content

Vertikális gazdálkodás

Mi a Gonvarri Material Handlingnél és a Dexionnál nem gazdálkodunk, de szakértői vagyunk az olyan raktározási megoldások tervezésének és gyártásának, melyekkel optimalizálható a rendelkezésre álló hely kihasználása. Ezért tökéletes partnerei vagyunk a vertikális gazdálkodással foglalkozó vállalkozásoknak.

Vertical Farming

Míg a hagyományos termesztés kint, szántóföldeken vagy üvegházakban, általában egy szinten történik, a vertikális gazdálkodás beltérben működik, több szinten, felfelé haladva, kihasználva a belmagasság előnyeit. Ez az egyik olyan dolog, amit a Dexion a raktári területek különféle ipari célra történő kialakítása során gyűjtött tapasztalatával tökéletesített a hosszú évek alatt.

A tervezés, a statikai méretezés és az ipari gyártás terén szerzett szakértelmünknek köszönhetően folyamatosan növekszik a szerepvállalásunk ebben a rendkívül fontos ágazatban, gazdálkodó partnereink ambícióinak megvalósításában.

Vertical Farming

Az általunk használt technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy rugalmas és hatékony megoldásokat kínáljunk – a 3D CAD tervezéstől a véges elemű szilárdsági vizsgálatokig és a szerkezeti tesztelésig biztosítjuk, hogy termékeink elég strapabíróak és tartósak legyenek hosszú távon is. Fejlett gyártási eljárásainkkal tovább finomíthatjuk a termékeink kidolgozását: hengeralakítással, lézervágással, CNC-megmunkálással és hajlítással, valamint robotizált hegesztéssel.

Az alkalmazott tárolóeszközöknek teljes mértékben meg kell felelniük a célnak, például képeseknek kell lenniük a növények és a nem termőföld alapú tápláló közeg elhelyezésére, valamint ellenállónak kell lenniük a korrózióval szemben. Ezenkívül ki kell tudniuk használni az épület belmagasságát egy többszintes szerkezet kialakításával, amelyet esetleg el is kell tudni forgatni.

Sokoldalú termékpalettánk tagjai – beleértve az automatizált és fél-automatizált rendszereinket is – bármilyen beltéri környezetbe beilleszthetők, ezáltal akár kisebb helyiségek is újrahasznosíthatók.

AVFAz AVF büszke tagjai

Büszke tagja vagyunk az Association for Vertical Farming (AVF - Vertikális Gazdálkodási Szövetség), vezető globális, nonprofit szervezetnek, amelynek célja a nemzetközi tudáscsere és együttműködés lehetővé tétele.

Elkötelezettek vagyunk a vertikális gazdálkodás koncepciója és az azzal járó előnyök mellett. Világszerte jelen vagyunk, a gyártási létesítményeink a kulcsfontosságú piacok stratégiai helyszínein találhatók. Ezért globálisan együtt tudunk működni az AVF projektjeiben.

A szövetség tagjaként támogatjuk az AVF vertikális gazdálkodás tudományát és fejlesztését népszerűsítő kampányát, valamint oktatási és jótékonysági programjait, amelyek ösztönzik a technológia szélesebb körű elterjedését.

Ha Önt is érdekli a vertikális gazdálkodás, vagy épp egy ilyen létesítmény indítása előtt áll, és szeretne innovatív tárolási megoldásokkal megismerkedni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.