Skip to main content

Rácsborítás és polc

A Dexion rácsborítás és polc a meglévő gerendákra helyezhető egy komplett tárolófelület alakítható ki a segítségével. Könnyű kivitelű és egyszerű telepíteni, a faborítás és az acél polcpanelek hatékony alternatívája.

A rácsborítás és polc alkalmas nem standard méretű raklapok tárolására és kartonos áruk kigyűjtési szinteken történő elhelyezésére. Emellett átjáróként használt gerendaszinteken biztonsági funkciót is elláthat.

Normál és hűtött raktárak esetén is ideális megoldás, mert lehetővé teszi a szabad levegőáramlást, így az egyenletes hőmérséklet fenntartását. Sprinklerrendszer használata esetén pedig a zárt felületekkel ellentétben nem akadályozza a vízpermet célterületre juttatását.

A huzalrács borítás és polc többféle kivitelben elérhető:

  • Ráhelyezett (vízeséses) kivitel: az elöl és hátul lehajtott peremű rácsok a gerendákra kerülnek.
  • Süllyesztett kivitel standard gerendákon: az elöl és hátul 90 fokos szögben hajlított acélprofillal alátámasztott rácsok a standard gerendák közé kerülnek. (Elérhető nagyteherbírású, járórácsokhoz hasonló, hegesztett présrács kivitelben is.)
  • Süllyesztett gerendákhoz való kivitel: a rácsok felső és a süllyesztett kivitelű gerendák felső síkja egy szintbe esik, folytonos felületet biztosítva.

Teherbírás (panelenként)

Legfeljebb 1500 kg egyenletesen megoszlóan (UDL)

Standard kivitel

A rácsot a terhet elosztó, gerendákra ültetett alátámasztó profilokhoz hegesztik.

Nagyteherbírású kivitel

A hegesztett présrács önmagában vagy 90 fokban hajlított profiljaival fekszik a raklapos állvány gerendáin.