Skip to main content

Dexion önhordó emelvény

A Dexion önhordó emelvényrendszer segítségével költséghatékony módon alakíthat ki extra szabad területet a meglévő épületen belül. Ez egy egyszerű, mégis praktikus, oszlopokból és gerendákból álló, nagy teherbírású, többfunkciós megoldás.

A rendszer részét képezik lépcsőfeljárók, korlátok, valamint három eltérő kivitelű raklapfeladó kapu is, ezáltal a legösszetettebb raktári igényeknek is meg tud felelni. Az emelvény szétszerelhető és újra összeállítható, ezért a vasbeton szerkezeteknél sokkal gazdaságosabb megoldás.

Az önhordó emelvény alapkivitelben az alábbi jellemzőkkel és előnyökkel rendelkezik:

  • Többféle feladat ellátására alkalmas (tárolás, gyártás, iroda, stb.)
  • Akár 1000 kg/m2 teherbírás
  • Az oszlopok között akár 10 m-es fesztáv
  • Sokkal gazdaságosabb, mint a vasbeton szerkezet
  • Meglévő épületen belül is egyszerűen felállítható
  • Fényáteresztő (acél járórács esetén)
  • Önhordó szerkezet (nem terheli az épület pilléreit)
  • Minimális többletterhelés a padló számára

Az önhordó emelvények korlátok, lépcsők és raklapfeladó kapuk karcálló, porszórt felületkezeléssel készülnek és megfelelnek a legszigorúbb európai minőségi és biztonsági előírásoknak.

Több megoldás közül választhat, ha új szinttel szeretné bővíteni a rendelkezésre álló épületet – lehet az egy önhordó emelvény, ill. HI280 polcrendszer vagy P90 raklapállvány tetején kialakított emelet.

Tervezéskor fontos szempont a fényáteresztő képesség, a tűzbiztonsági igények, valamint hogy terveznek-e raklapokat mozgatni a járószinten.

Pozdorja padlóborítás (38 mm vastag)

Gazdaságos és megbízható megoldás. A pozdorja opcionálisan elérhető az alsó felén fehér laminált bevonattal is, így világosabb lesz a járószint alatti terület. A felső felület pedig lehet natúr, de választható csúszásgátló laminált bevonattal is.

Acél járórács

Az acél járórács egyik előnye, hogy felülről átengedik a természetes fényt vagy a mennyezeti világítás fényét.

A tűzoltóság a sprinkler rendszer és a füstelvezetés hatékonyságának biztosítása érdekében is előírhatja, hogy nyitott felületű járószintet kell alkalmazni.

Az acél járórács nagy teherbírású és tartós, továbbá sűrűbb rácsosztás esetén lehet rajta kézi kocsikat és raklapmozgató kocsikat is használni.