Skip to main content

A Gonvarri Material Handling csatlakozik a vertikális gazdálkodás (Vertical Farming) globális kezdeményezéséhez

Büszkén jelenthetjük be, hogy tagjai lettünk az Association for Vertical Farming (AVF - Vertikális Gazdálkodási Szövetség), vezető globális, nonprofit szervezetnek, amely a beltéri / vertikális gazdálkodási ágazat fejlődésének felgyorsítása céljából lehetővé teszi a nemzetközi tudáscserét és együttműködést.

Mivel a világ népessége 2050-re várhatóan meghaladja a 9,7 milliárd embert, a Szövetség létfontosságú szerepet vállal a vertikális gazdálkodás tudományának és kutatásának előmozdításában. Ezenkívül oktatási és jótékonysági programokat is folytat a szélesebb körű alkalmazás ösztönzése érdekében.

Az AVF tagjaként kivesszük a részünket azokból az erőfeszítésekből, hogy ösztönözzük a vertikális gazdálkodási módszerek – például a hidroponika és az akvapónia – elterjedését, amelyek belső terekben – például raktárakban – használnak függőleges, termőföld nélküli polcrendszereket növénytermesztéshez.

AVF

A vertikális gazdálkodás környezeti és gazdasági előnyökkel jár. Maximalizálja a kis területek kihasználását, kevesebb erőforrást (például vizet) igényel és nem függ az időjárástól a működtetése, ezért egész évben termeszthetők a növények.

A Gonvarri Material Handlingnél világelsők vagyunk a raktározási termékek és megoldások gyártásában és szállításában, így ideális helyzetben vagyunk a vertikális mezőgazdasági ipar növekedésének támogatásához.

Világszerte jelen vagyunk stratégiai elhelyezkedésű gyárainkkal Oroszország, Románia, Finnország, Svédország, Csehország és Németország kulcsfontosságú piacain és néhány ázsiai-csendes-óceáni régióban, valamint értékesítési egységeinkkel Európa-szerte, Afrikában, a Közel-Keleten, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában, ezért globálisan együtt tudunk működni az AVF projektjeiben.

AVF

„Örömünkre szolgál, hogy csatlakoztunk az Association for Vertical Farming-hoz, és együttműködhetünk velük a fontos munkájukban. A vertikális gazdálkodás az egyik kézenfekvő megoldás arra a problémára, hogy a világ növekvő népességét hogyan lehet táplálni véges területtel és erőforrásokkal.” – mondta Sergio Rodriguez Cuesta, a Gonvarri Material Handling vezérigazgatója.

„A szellemiségünk arról szól, hogy innovatív tároló megoldásaink által optimálisan használják ki a raktári területet. Ezért úgy gondoljuk, hogy valódi értéket tudunk adni az AVF által végzett munkához, és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk az első projektjeinken.”

Jelenleg körülbelül 74 hektárnyi vertikális mezőgazdasági művelés folyik világszerte, így ez csak igen csekély mértékben járul hozzá a világ mezőgazdaságához, de ennek bővítésében óriási lehetőség rejlik.

AVF

A Gonvarri Material Handling és az AVF között fennállóhoz hasonló partneri kapcsolatok elősegítik a vertikális gazdálkodás ismertségének növelését és alkalmazásának ösztönzését, valamint támogatják új és innovatív módszerek kutatását.

„Az AVF örömmel fogad egy olyan céget, mint a Gonvarri Material Handing, amely ilyen széles tapasztalattal rendelkezik a tárolási megoldások terén. Egyértelműen növelni fogják a vertikális gazdálkodás multidiszciplináris területén kínált tudásunkat és együttműködési bázisunkat.” - mondta Christine Zimmermann-Loessl, az AVF elnöke.

Az Association for Vertical Farmingről itt talál további információt. Ha szeretne beszélni a Gonvarri Material Handlinggel tárolási megoldásainkról és termékeinkről, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Related news
Latest news