Skip to main content

Dexion: Az innováció és az értékalapú cselekvés sikertörténete

A Dexion története egy egyszerű, de mély igazsággal kezdődött: a kitartáshoz szilárd alapra van szükség. Ma a Dexion egy nemzetközileg ismert és elismert márka, amelyet világszerte használnak a raktárakban. De a felemelkedést nem pusztán egy innovatív üzleti ötlet táplálta, erős értékekre és rendíthetetlen minőségre épült.

Mélyre nyúló gyökereink

Demetrius Comino 1937-ben, London nyüzsgő városában egy problémával szembesült.

A rendelkezésre álló tárolási lehetőségek nem voltak elég rugalmasak és hatékonyak a nyomdája számára, ezért úgy döntött, hogy egy sokadrangúnak tűnő, mégis arra érdemes dologra összpontosítja a figyelmét: a polcok jobbá tételére.

A polcai nem voltak átalakíthatók és fából készültek. Akkoriban minden évben jelentős mennyiségű faanyagot pazaroltak el, hogy polcokat készítsenek a különböző vállalkozások számára. Ez amellett, hogy költséges, még időigényes is volt.

1947-ben Demetrius előállt a megoldással, ami forradalminak számított: a világ első átalakítható állványrendszere lett a Dexion csavarkötésű állvány. Gyorsan szétszerelhető, könnyen újra konfigurálható – a mérnöki tervezés és a praktikum szimfóniája.

Ez az újítás alapvető változást eredményezett: kiküszöbölte a komoly mértékű, fa iránti szükségletet, emellett egyszerűbbé és hatékonyabbá tette a polcok kialakítását.

A raktáron belüli logisztikai környezet átalakult, és ebben a Dexion töltötte be az innovátor szerepét.

Dexion: Csináld helyesen!

Demetrius ethosza erősen gyökerezik görög-ausztrál örökségében: az együttműködés iránti elkötelezettség, a mérnökökkel való szoros együttműködés és az, hogy nagy jelentőséget tulajdonított a kitartásnak, valamint kemény munkája, amivel alkalmazottait is inspirálta.
A cég a Dexion nevet a görög „helyes” szó után kapta, hogy kihangsúlyozza az abba vetett hitét, hogy a dolgokat helyesen kell csinálni.

Család, régen és most

A Dexion családi vállalkozásként indult és a staféta egyik generációtól került a másikhoz. Ma a Gonvarri Material Handling, egy kontinenseken átívelő, globális család részei vagyunk. A rokonság szelleme azonban tovább él: az innováció lüktetése, a tisztesség szívverése, ahol a helyes cselekedet nem választás kérdése – ez a mi örökségünk, acélba vésve.

Az örökségen túl

Egy személy több mint nyolc évtizeddel ezelőtti döntésének köszönhető, hogy nemzetközi vállalattá, a mai Dexion márkává válhattunk.

Büszkék vagyunk innovatív és rendíthetetlen örökségünkre, hiszen a múltunk az, ami felkészít minket arra, ami előttünk áll. A londoni székhelyű, kis cégből kinőve kínálatunkat a raklapos állványoktól és polcrendszerektől a tárolási megoldások sokkal szélesebb skálájáig bővítettük, beleértve a félautomatizált és a gördíthető állványrendszereket, a tárológépeket, az emelvényeket, a többszintes állványokat és az állványsilókat. Összefoglalva: átfogó megoldásokat szállítunk ügyfeleink számára, a raktári intralogisztikai problémáikra válaszul.

Demetrius Comino hatása továbbra is az innováció jelzőfénye. De ez több, mint acél – ez az integritás, a kitartás és a rendíthetetlen törekvés a helyesen történő cselekvésre. Ez olyan örökség, amelyre büszkék lehetünk, olyan értékek, amelyeket a mai napig képviselünk és követünk.

A Dexion továbbra is mindig helyesen teszi a dolgát.

Related news
 • 12096
  2024. 06. 03.

  Mit rejt a jövő az ellátási lánc számára?

  Minden feldolgozott vagy gyártott termék – az étel, amit elfogyasztunk, a ruhák, amiket viselünk, az autó, amit megveszünk és a ház, amelyben élünk – több lépcsős folyamaton halad végig, mielőtt megérkezik a végső értékesítési pontjához.
 • 14174
  2024. 05. 07.

  A vállalatcsoport 2023-as Fenntarthatósági jelentése

  Bemutatjuk a 2023-as évre vonatkozó Fenntarthatósági jelentésünket, amely dokumentálja a vállalatcsoportunk jelentős előrelépéseit és eredményeit a fenntartható fejlődés terén. A jelentés kiemeli a tartós elkötelezettségünket a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és a sikeres vállalatirányítás mellett.
Latest news