Skip to main content

Használt raklapos állvány beszerzésén gondolkozik?

Az egyre szűkülő erőforrások világában, ahol arra törekszünk, hogy újra használjunk és újrahasznosítsunk, amit csak lehet, ez a filozófia ésszerűnek tűnik a raklapos állványok esetében is. Vagy talán mégsem?

Ha raklapos állványokra van szüksége vagy valamilyen okból le szeretné cserélni a meglévőket,megoldást jelenthetnek a használt állványok is.

Mielőtt azonban belevágna és kifizetné a használt megoldás árát, szánjon rá egy kis időt, hogy mérlegelje ennek egy új állvánnyal szemben nyújtott előnyeit és hátrányait. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a más számára feleslegessé vált, olcsóbb rendszer végeredményben többe fog Önnek kerülni.

Safety

Első a biztonság

A biztonság rendkívül fontos minden raktári művelet során. Ha fontolóra veszi régi állványok beszerzését, bizonyosodjon meg róla, hogy az nagyon jó minőségű és kérje független szakértő véleményét azzal kapcsolatban, hogy még mindig alkalmasak-e rendeltetésszerű használatra. A raklapos áru nehéz, ezért az állványoknak elég robusztusnak kell lenniük, hogy elbírják a teljes terhelést. Ha nem biztos az állványok minőségében, akkor azt javasoljuk, hogy válassza inkább az újat.

Származás

A használt raklapos állványok egyik hátránya lehet, hogy nem ismert a múltjuk. Az új raklapos állvány közvetlenül a gyártótól érkezik, minden garanciával rendelkezik, megfelel minden kritériumnak és tartalmazza az összes, szükséges kötőelemet. Emiatt Ön teljesen nyugodt lehet.

A használt raklapos állványokra ugyanakkor valószínűleg nem vállalnak garanciát. Emellett előfordulhat, hogy az eladó nem az első tulajdonosuk – lehet, hogy már több helyen is használták azokat és emiatt elérték az élettartamuk végét.

Quality

Lehetséges, hogy megsérültek és javítva is voltak, valamint, hogy nem az eredeti vagy az ajánlott szabványnak megfelelő kötőelemekkel szállítják azokat. Akár olyan sérülései is lehetnek, amiket elsőre nehéz észrevenni, de veszélyeztetik az állványok biztonságos használatát.

Garantált minőség

A gyártója minden új raklapos állványra garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen minőségi probléma felmerül, Ön védve lesz. Ha például az állvány hibás, vagy a rendeltetésszerű használat során tönkre megy, Ön jogosult lesz a cserére vagy a javításra. Használt állványok estén ugyanakkor ez nem jellemző. Ha hibák jelentkeznek a javítási költségek nagy valószínűséggel Önt fogják terhelni.

Mennyire sokoldalú egy használt állvány?

A használt állványok másik hátránya, hogy a későbbiekben előfordulhat, hogy mikor bővítené szeretné a raktárát, nem fog találni megfelelő alkatrészeket. Ez akár azt is eredményezheti, hogy mindent elölről kell kezdenie egy másik típussal.

Pótalkatrészek hiánya

Ezt szintén alaposan meg kell gondolni. Ha a megvásárlásra kinézett, használt raklapos állvány már elavult és kifutott modell, akkor gondot okozhat a pótalkatrészek beszerzése.

Rack Inspection

Átvizsgálás

Használt állványok vásárlása előtt alaposan vizsgálja meg az alkatrészeket, ügyelve az elhasználódás és a sérülések jeleire. Ha a következők valamelyikét tapasztalja, akkor jól gondolja meg, hogy megvegye-e: laza alkatrészek, repedt lemezek, hiányzó tartóelemek, rozsdás vagy sérült részek, rossz hegesztés, különböző gyártók alkatrészeinek keveréke.

Javasoljuk, hogy vásárlás előtt kérjen mindenre kiterjedő szakvéleményt egy képzett, független szakértőtől. Néhány hiba könnyen kijavítható, de vannak olyan figyelmeztető jelek, amik miatt jobb lesz továbbállni.

Megéri a használt raklapos állvány?

Bár érdemes elkerülni a felesleges kiadásokat, kérdéses, hogy biztos lehet-e abban, hogy a megvásárolni tervezett, használt raklapos állvány megfelelő ár-érték arányt képvisel-e. Lehet, hogy most kevesebbet fog rá költeni, de kiderülhet, hogy drága lesz a javítása vagy az egészet ki kell cserélnie, és akkor hosszútávon sokkal többe fog kerülni.

Az új raklapos állványok talán nem is olyan drágák, mint gondolná, különösen akkor, ha figyelembe veszi a gyártói garanciát vagy azt, hogy a használt állványokhoz képest milyen hosszú ideig fogja tudni azokat használni.

Pallet Racking Value

További költségek is felmerülhetnek: ha a használt raklapos állvány nem válik be, veszélyeztetheti a raktár zökkenőmentes működését, a tárolt árukat, és ami még rosszabb, a személyzet biztonságát.

Nem szeretnénk Önt elriasztani az összes használt raklapos állványtól, csak azt mondjuk, hogy érdemes jól átgondolni. Mielőtt belevágna, bizonyosodjon meg róla, hogy amit megvásárolna, alkalmas-e a jelenlegi és jövőbeni igényeinek kiszolgálására és hogy a dolgozói biztonságát sem fogja-e veszélyeztetni.

Ha többet szeretne megtudni a raklapos állványokról és arról, hogy milyen megoldásokat kínálunk az Ön számára, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Related news
 • 14147
  2024. 05. 14.

  Dexion: Az innováció és az értékalapú cselekvés sikertörténete

  A Dexion története egy egyszerű, de mély igazsággal kezdődött: a kitartáshoz szilárd alapra van szükség. Ma a Dexion egy nemzetközileg ismert és elismert márka, amelyet világszerte használnak a raktárakban. De a felemelkedést nem pusztán egy innovatív üzleti ötlet táplálta, erős értékekre és rendíthetetlen minőségre épült.
 • 14174
  2024. 05. 07.

  A vállalatcsoport 2023-as Fenntarthatósági jelentése

  Bemutatjuk a 2023-as évre vonatkozó Fenntarthatósági jelentésünket, amely dokumentálja a vállalatcsoportunk jelentős előrelépéseit és eredményeit a fenntartható fejlődés terén. A jelentés kiemeli a tartós elkötelezettségünket a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és a sikeres vállalatirányítás mellett.
 • 13960
  2024. 03. 04.

  Mennyit tud a polcrendszereinkről?

  Zavarba ejtő lehet a raklapos állványok és az ipari polcok közötti különbségek megértése, valamint annak eldöntése, hogy melyik megoldás működne a legjobban az Ön esetében.
Latest news