Skip to main content

Hosszú és nehéz dolgokat kell tárolnia? Bemutatjuk ennek a legjobb módját…

Egy raktárirányítási rendszer működésének középpontjában az elhelyezendő termékek tárolási igényének megértése áll, valamint az, hogy ezen igényeknek megfelelő tárolóeszközökbe ruházzunk be a raktárkapacitás optimalizálása mellett

Mobile CantileverEz a kihívás a hosszú és nehéz termékek tárolása eseté a legnagyobb. Terjedelmes, súlyos és egyedi formájú tárgyakkal túl könnyű lenne kifogni egy jól működő raktárirányítási rendszeren, ha nem vesszük kellőképpen figyelembe az áruk tárolási módját

Számos speciális raktári berendezés létezik, amelyek nem csupán alkalmasak hosszú és nehéz áruk tárolására, de ki- és betároláskor könnyű hozzáférés mellett biztosítanak maximális tárolási kapacitást a raktárban. Javul a készletkezelés minősége, miáltal a termelékenység és a jövedelmezőség is

Karos állvány

Medium Duty CantileverAz egyik megfelelő megoldás a karos állvány. Ez a függőleges oszlopokra szerelt, előre kinyúló, vízszintes konzolokból álló állvány egy sokoldalú tárolóeszköz hosszú, nehéz vagy terjedelmes áruk számára. Nem véletlenül olyan népszerű választás: rendkívül sok, akár eltérő méretű, tömegű és alakú tárgyat lehet rajta elhelyezni.

Nagy sűrűségű tárolásra is lehetőséget kínál, így maximalizálva a rendelkezésre álló hely kihasználását. Bevált és biztonságos megoldás, további előnye, hogy bel- és kültérben is alkalmazható.

De legfőbb érdeme a jó hozzáférhetőség. Mivel az állvány eleje teljes szélességben nyitott, a targoncás könnyen hozzáférhet a tárolt árukhoz.

Végül, de nem utolsó sorban strapabíró és költséghatékony megoldás, amely – akár különféle kiegészítőkkel – teljesen testre szabható, az Ön raktári környezetének megfelelően.

Heavy Duty CantileverHosszú és nehéz áruk számára

Hosszú és nehéz tárgyakat, úgymint csöveket vagy fűrészárut tárol? Ebben az esetben a nagy teherbírású karos állvány a megoldás.

A versatile, modular system, it is ideal for long, heavy goods and – as it is cantilevered – completely accessible for a forklift to store and remove the items.

Hosszú, de könnyű áruk számára

Nem minden hosszú áru nehéz is egyben, de attól még semmivel sem könnyebb azokat tárolni. Hosszú, de kézzel mozgatható dolgokhoz a kis- és a közepes teherbírású karos állvány az optimális megoldás. Az akár nagy sűrűségű tárolás mellett a raktárosok és targoncások is könnyen hozzáférnek az áruhoz.

Helytakarékos megoldás

A gördíthető karos állványrendszer lehetővé teszi a raktár területének maximális kihasználását. A mozgatható állványok még nagyobb tárolási sűrűséget tesznek lehetővé.

Amint azt már említettük, szemből nincs semmilyen akadály, ezért teljes szélességben hozzáférhetők a termékek és mivel az állványok eltolhatók, csak egy folyosónak kell nyitva lennie.

Nagyobb sűrűség

TELEKANTEgy másik megoldásunk a teleszkópos karos állvány, a Telekant. Ez fixen a padlóhoz van rögzítve, de a konzolok kihúzhatók és betolhatók a rajtuk tárolt árukkal együtt. Ez nagyobb tárolási sűrűséget és optimális kapacitást tesz lehetővé.

Mivel az állvány felépítés a hagyományos karos állványon alapul, megőrzi annak minden előnyét, de emellett több tárolási lehetőséget kínál a teleszkópos tartóknak és a kihúzható tárolószinteknek köszönhetően.

Mivel ez a karos állvány daruval is kiszolgálható, az adott árukezelési terület akár 80%-a is termelési területté alakítható. Az ilyen típusú állványok elhelyezhetők kevésbé hozzáférhető helyekre vagy a tárolni kívánt anyagot feldolgozó gépek közvetlen közelébe.

Mindezeken felül a profilok daruval történő kezelése során a biztonság, a sebesség és a kényelem szintje lényegesen magasabb.

További tárolási megoldások hosszú és nehéz termékek számára

A-rackA karos állvány nem az egyetlen megoldás egy raktárvezető fegyvertárában. Egy további opció az úgynevezett A-állvány, amit azért hívnak így, mert az oldalelemei egy nagy A betűre hasonlítanak.

Az A-állvány ideális az olyan tárgyak tárolására, mint a deszkák vagy lécek, amelyeket ezután megbízhatóan és biztonságosan lehet függőlegesen tárolni.

Az A-állványok további előnye, hogy mindkét oldaluk használható tárolásra, így maximalizálható az árusűrűség. Emellett nagyon rugalmas a felépítésük: állítható a vízszintes térköz a tárolandó áruk vastagságának ill. mennyiségének megfelelően, valamint a vízszintes gerendák is áthelyezhetők, így a kívánt magasságban támasztják alá a termékeket.

Az állványvégek burkolhatók az áru sérüléseinek megelőzése érdekében, valamint fa hátlap is elérhető.

RollrackHosszú tárgyak tárolására a Rollrack vízszintes, görgős szálanyagtároló állvány is egy jól használható megoldás. Kicsit hasonlít egy méhkaptárra, ahol az áruk külön sejtekben tárolhatók. Ez gyors és könnyű hozzáférést tesz lehetővé anélkül, hogy a többi termék útban lenne. Ez a megoldás is nagy sűrűségű tárolást tesz lehetővé.

It’s clear that for every potentially problematic bulky, heavy or long item that needs warehousing there is a perfect solution - whether that is cantilever racking, A-racking, rollracking or a combination of all three. The aim is to maximise storage capacity, productivity and inventory control, and these solutions meet this aim.

Kérjük, amennyiben szeretne egyeztetni a hosszú, nehéz vagy terjedelmes áruk tárolásával kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Related news
 • 12096
  2024. 06. 03.

  Mit rejt a jövő az ellátási lánc számára?

  Minden feldolgozott vagy gyártott termék – az étel, amit elfogyasztunk, a ruhák, amiket viselünk, az autó, amit megveszünk és a ház, amelyben élünk – több lépcsős folyamaton halad végig, mielőtt megérkezik a végső értékesítési pontjához.
 • 14147
  2024. 05. 14.

  Dexion: Az innováció és az értékalapú cselekvés sikertörténete

  A Dexion története egy egyszerű, de mély igazsággal kezdődött: a kitartáshoz szilárd alapra van szükség. Ma a Dexion egy nemzetközileg ismert és elismert márka, amelyet világszerte használnak a raktárakban. De a felemelkedést nem pusztán egy innovatív üzleti ötlet táplálta, erős értékekre és rendíthetetlen minőségre épült.
 • 14174
  2024. 05. 07.

  A vállalatcsoport 2023-as Fenntarthatósági jelentése

  Bemutatjuk a 2023-as évre vonatkozó Fenntarthatósági jelentésünket, amely dokumentálja a vállalatcsoportunk jelentős előrelépéseit és eredményeit a fenntartható fejlődés terén. A jelentés kiemeli a tartós elkötelezettségünket a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és a sikeres vállalatirányítás mellett.
Latest news