Skip to main content

Mennyit tud a polcrendszereinkről?

Zavarba ejtő lehet a raklapos állványok és az ipari polcok közötti különbségek megértése, valamint annak eldöntése, hogy melyik megoldás működne a legjobban az Ön esetében.

Hi280 shelving unitHa Ön raktári logisztikai szolgáltató, akkor ismeri raklapos állványrendszereinket, de hallotta már, hogy mit kínálnak a polcos megoldásaink? Az ipari polcok nagyszerű alternatívát jelentenek olyan raktárakban és épületekben, ahol nem használnak targoncákat és nehézgépeket.

De mi is az az ipari polcrendszer?

A legtöbben már ismerik a hagyományos (lakossági) polcokat, de az iparit nem. A hagyományos polcok általában fából vagy könnyű fémekből készülnek, míg az ipari polcok acélból készülnek a nehezebb terhekhez, és számos kiegészítőt kínálnak, amelyek segítenek a felhasználóknak áruikat elosztani.

Ennél is fontosabb a raklapos és a polcos állványok közötti különbség

Hasonló szerkezeti elveket követnek: moduláris felépítésűek és állíthatóak, keretekből és gerendákból vagy a polcokból állnak. Nos, mindkét tárolórendszert rendszerezésre és tárolásra használják, de a kettő között jelentős különbségek vannak az alkalmazás módja, a hozzáférhetőség és a kapacitás tekintetében.

LS3 shelving units at KNI project

 

 

 

 

 

 

Alkalmazási mód

A raklapos állványok nagyobb és nehezebb áruk raklapon történő tárolására szolgálnak.

A polcok nem alkalmasak raklapok elhelyezésére, viszont kiválóan alkalmasak kisebb, könnyebb vagy speciális formájú tárgyak tárolására. Ideális azon cégek számára, amelyek magas szintű aprócikk-kezeléssel foglalkoznak, vagy az e-kereskedelmi ágazatban működnek.

Hozzáférhetőség

A raklapos állványokon lévő árut a letöbb esetben targoncával vagy más nehézgéppel kezelik.

A polcos állványokat ezzel szemben olyan kézi komissiózáshoz tervezték, ahol a folyamathoz nincs szükség targoncára. A rendelkezésre álló kiegészítők széles skálája azt is jelenti, hogy a tárolóegységek részekre oszthatók a még hatékonyabb, szervezettebb tárolás érdekében.

Longspan shelvingKapacitás

A legszembetűnőbb különbség a polcos és a raklapos állványok között a teherbírásukban mutatkozik meg.

A polcok ideálisak kisebb tömegű áruk tárolására, míg a raklapos állványokat sokkal nehezebb rakományok elhelyezésére terveztek és alakítottak ki.

Tehát a raklapos és a polcos állványok közötti fő különbségek megismerésével immár el fogja tudni dönteni, hogy melyik lenne a legjobb az Ön és vállalkozása számára, most és a jövőben.

A polcrendszer kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni, többek között:

 • Az Ön konkrét igényei
 • Rendelkezésre álló hely
 • A tárolni kívánt termékek típusa
 • Mekkora a projektre szánt költségkeret?
 • Milyen polchosszra van szükség? (normál vagy széles fesztáv)
 • Mennyire kell állíthatónak vagy testre szabhatónak lennie az állványoknak?

Mindezeket szem előtt tartva hogyan választja ki az Önnek legmegfelelőbb rendszert?

Hi280 shelving in a warehouse environmentBármivel is foglalkozik, a polcok megoldást jelenthetnek a cége számára. Iparágak széles skáláját szolgáljuk ki, beleértve a ruházatot, az irattárolást, az apróalkatrészkezelést vagy a gumiabroncstárolást is. Akár normál, akár széles fesztávú polcos megoldást keres, vagy komplex kialakítást a hozzá tartozó tartozékokkal, nincs olyan követelmény, amelyet ne tudnánk teljesíteni.

Különféle vállalkozások számára biztosítunk tárolási megoldásokat a raktáraktól, irodáktól és kereskedelmi létesítményektől a tengerészeti környezetig. Egyedi igénye van, amivel még esetleg nem találkoztunk? Bármihez is van szüksége polcokra, rendelkezünk azzal a műszaki tapasztalattal és know-how-val, hogy megtaláljuk Önnek a megfelelő megoldást.

Hi280 multi tier shelvingA tervezéstől a gyártáson át a szállításig és a telepítésig készen állunk, hogy végig kísérjük Önt a teljes folyamaton, és tanácsot adunk a legjobb lehetőségekről, amelyek biztosítják, hogy Ön és vállalkozása a legtöbbet hozza ki tárolórendszeréből. Megismerjük és megértjük az Ön igényeit és egyedi követelményeit, Önnel szorosan együttműködve érjük el a kitűzött célt, a hatékonyság maximalizálását.

Mivel a polcrendszereinket saját gyárainkban állítjuk elő, közvetlenül tőlünk jutnak el Önhöz. Ennek köszönhetően folyamatosan tájékoztathatjuk Önt a különböző szakaszok előrehaladásáról, például a várható szállítási időkről vagy a telepítés várható dátumáról. Azáltal, hogy az anyagok közvetlenül a gyártótól származnak, csökkennek a kommunikációs késések és magasabb szintű a minőségellenőrzés. Mielőtt Önhöz eljutna, ellenőrizzük, hogy a termékeinkhez használt alapanyagok kiváló, prémium minőségűek legyenek – amire büszkék lehetünk.

Ha polcos megoldásainkról van szó, a lehetőségek végtelenek. Vegye fel a kapcsolatot szakértői csapatunkkal, hogy többet megtudjon termékeinkről és arról, hogy hogyan segíthetünk Önnek!

Related news
 • 12096
  2024. 06. 03.

  Mit rejt a jövő az ellátási lánc számára?

  Minden feldolgozott vagy gyártott termék – az étel, amit elfogyasztunk, a ruhák, amiket viselünk, az autó, amit megveszünk és a ház, amelyben élünk – több lépcsős folyamaton halad végig, mielőtt megérkezik a végső értékesítési pontjához.
 • 14147
  2024. 05. 14.

  Dexion: Az innováció és az értékalapú cselekvés sikertörténete

  A Dexion története egy egyszerű, de mély igazsággal kezdődött: a kitartáshoz szilárd alapra van szükség. Ma a Dexion egy nemzetközileg ismert és elismert márka, amelyet világszerte használnak a raktárakban. De a felemelkedést nem pusztán egy innovatív üzleti ötlet táplálta, erős értékekre és rendíthetetlen minőségre épült.
 • 14174
  2024. 05. 07.

  A vállalatcsoport 2023-as Fenntarthatósági jelentése

  Bemutatjuk a 2023-as évre vonatkozó Fenntarthatósági jelentésünket, amely dokumentálja a vállalatcsoportunk jelentős előrelépéseit és eredményeit a fenntartható fejlődés terén. A jelentés kiemeli a tartós elkötelezettségünket a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és a sikeres vállalatirányítás mellett.
Latest news