Skip to main content

Nyereséges raktárbővítés

Egy raktár bővítésekor, mint minden jó partnerkapcsolat esetén, a befektetés megtérülésének (RoI) biztosítása érdekében is két iparág képviselőjének – az ügyfélnek és a raktártechnikai gyártónak – a gondos együttműködése szükséges.

Warehouse Expansion - MOVOA megfelelő tervezéssel kell kezdeni. Először is érdemes egy akár tíz éves előrejelzést készíteni a várható növekedésről és más célkitűzésekről. Függetlenül attól, hogy a létesítmények saját tulajdonban vannak vagy bérlemények ez jó alkalom a vezetőség számára, hogy felülvizsgálja a jelenlegi és tervezett mutatókat, mint például az árukigyűjtés sebessége, a feldolgozott megrendelések száma vagy a termékazonosító (SKU) rendszer hatékonysága. Át kell tekinteni a forgalmazott termékeket, azaz gyorsan forgó, vagy C-típusú, lassan mozgó árukról van-e szó.

Ha az áruk kezelése jelenleg nagyrészt manuálisan történik, akkor fontolóra vesz az automatizálást? Ha igen, mikorra tervezi, hogy nagyrészt automatizált legyen?

Ha bővítésen gondolkodik, minden bizonnyal növekszik az árukészlete. Valószínűleg ki fog derülni, hogy a régi módszerek nem működnek, amikor nem olyan gyorsan és pontosan működik az árumozgás, mint ahogy tudja, hogy működnie kellene. Ebben az esetben itt lehet az ideje, hogy fontolóra vegye a folyamatai automatizálását a jövőbeli hibák elkerülése érdekében. Az áruérkezési területe folyamatosan növekedni fog az egyre több áru miatt.

Warehouse Expansion - MachinesA lassulás elkerülése érdekben feltehetőleg szeretné érkeztetni, ellenőrizni és válogatni a termékeket, amilyen gyorsan csak lehet. Az automatizálás ebben az esetben is jó megoldás lehet akár most, akár a későbbiekben. A cél eléréséhez előfordulhat, hogy módosítania kell, vagy teljesen át kell alakítania a korábbi áruérkeztetési folyamatait. A tervezett beruházásokat minden esetben alaposan végig kell gondolni és pénzügyi szempontból is igazolhatónak kell lenniük.

Gondoljon az alkalmazottai számára megfelelő munkakörnyezet megteremtésére is. A kizárólag a raktárkészletre való összpontosítás során elkerülheti a figyelmét például a megfelelő világítás és árumozgatási útvonalak kialakítása, melyek könnyebbé, és ami még fontosabb, biztonságosabbá teszi munkájukat.

Kihez fordulna, hogy mindezt megvalósíthassa? Válasszon egy olyan nagy múltú raktáripari gyártópartnert, aki meggyőző számú sikeres projektet tud felmutatni, valamint széleskörű, sokoldalúan kompatibilis termékportfolióval rendelkezik és a teljes életciklus folyamán fenntartható, megbízható szolgáltatásokat tud biztosítani. Olyan partnert, aki olyan időtálló megoldásokat tud kifejleszteni, amelyek megfelelően illeszkednek az Ön bővítési programjának előrehaladásához.

Warehouse Expansion - ConsultingDexion elemzés és tanácsadás

Hogy mivel kezdődik a specifikációs folyamat? A Dexion nem csupán általános tanácsadást és iránymutatást kínál a tárolási igényeinek megfelelően. Mi ennél többet nyújtunk, gyakorlati segítséget adunk a tárolási igényeinek részletesebb elemzésével.

Saját fejlesztésű elemzési megoldásunkkal egy specifikációs jelentést készítünk, kiértékelve a raktározással kapcsolatos összes területet:

  • az ideális elrendezés és a szükséges eszközök
  • az anyagtárolásra használt területek
  • az optimális árukezelési folyamatok és kigyűjtési sebesség
  • a rendszerrel kapcsolatban felmerülő költségek élettartamuk során
  • növekedési stratégiák és piaci trendek.

Kidolgozzuk a legmegfelelőbb elrendezést, kiválasztjuk az ehhez szükséges rendszert és felvázoljuk az ideális működési folyamatot a raktára optimalizált működtetéséhez.

A Dexion termékeit úgy tervezték meg, hogy kemény körülmények között is helytálljanak, de nem sokkal ellenállóbbak, mint maguk a raktárak. Az áruk, a raklapok és a targoncák állandó, folyamatos mozgása nyomot hagyhat a tárolórendszeren, ezért számos biztonsági kiegészítőt kínálunk az állványai és a dolgozói védelmére.

Amikor egy specifikáció összeáll, tervezést és a telepítést képzett mérnökök és tapasztalt szerelők végzik. Ezt követően szolgáltatások sorával állunk rendelkezésére: állvány-felülvizsgálat, munkavédelem, karbantartás és javítás, valamint tanfolyamok és szemináriumok.

Esettanulmány: az Egyesült Királyság egyik üdítőital-gyártója fokozza disztribúciós szolgáltatásának hatékonyságát azonos raktárterületen

Warehouse Expansion - Britvic, UKAz üdítőital-gyártó kereste annak a lehetőségét, hogy hogyan növelhetné a termelést és korszerűsíthetné 14000 m2-es disztribúciós központját, annak bővítése nélkül. A vállalat jól ismert márkájú üdítőket, értékesítésük pedig a nyári időjárástól függ. A tételeknek teljes mértékben nyomon követhetőnek kell lenniük, az árukészlet folyamatosan forog, a teherautós kiszállítás 0-24 órában zajlik, a hét minden napján. Az volt a kihívás, hogy növeljék az áteresztőképességet azáltal, hogy továbbfejlesztett, teljesítés-orientált szolgáltatást kínálnak FMCG ügyfélkörüknek.

Ügyfelünkkel 3 éves szoros együttműködést követően kidolgoztunk és felépítettünk egy 15000 raklap férőhelyes Pallet Shuttle rendszert a meglévő raktár teljes körű modernizálása érdekében.

A rendszert kezdetben félautomata üzemmódú használatra terveztük meg, óránként 300 db raklap kezelésére, ami 200%-os növekedést jelentett a korábbiakhoz képest. Ez biztosította a vállalat számára az elvárt növekedési szintet és a későbbi, teljes automatizálásra történő átállás lehetőségét a jövőbeni növekedés támogatása érdekében. További Pallet Shuttle berendezések üzembe állításával még hatékonyabban kihasználhatóvá vált a nagyobb tárolási kapacitás, így a kezdeti beruházás még hatékonyabban térült meg.

A három év alatt a vállalat forgalma minden elvárást felülmúló mértékben növekedett és a raklapmozgatás már nem volt elég hatékony. Ekkor indult a beruházás második fázisa, melynek része volt a teljes automatizálás, így elérve az óránként 600 db raklapmozgást és fenntartva a folyamatos növekedési ütem mértékét.

Rólunk

A Dexion a 2018-ban 200 millió Eurós forgalmat elért, világszerte a Dexion, Constructor, Kasten és PSS márkákkal jelen lévő, raktártechnikai termékeket és szolgáltatásokat szállító Gonvarri Material Handling vállalatcsoport tagja.

Termékválasztékunk az innovatív raklapos és polcos állványoktól az irodai és irattári megoldásokig terjed. Komplett szolgáltatáscsomagot kínálunk, ideértve a tanácsadást, tervezést és karbantartást, legyen szó egy raktár vagy egy disztribúciós központ berendezéséről vagy polcos megoldásokról kiskereskedelmi egységek, gyártóüzemek és a járműipar számára.

Bővebb információért keresse fel honlapunkat: www.dexion.hu

Related news
Latest news