Skip to main content

Raklapos állványokra van szüksége? Bemutatjuk a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes figyelembe vennie beszerzés előtt

Ha új raktárba fektet be vagy egy másik cég raktárát veszi át, akkor az egyik elsődleges szempont, hogy hogyan tudja kihozni a lehető legtöbbet az adott létesítményből.

Pallet RackingA „lehető legtöbbet kihozni” alatt a raktár optimális felhasználását értjük: az árut a kívánt mennyiségben tárolja, miközben a folyamatok a lehető leghatékonyabban működnek. Ehhez a választott raklapállványnak meg kell felelnie az Ön igényeinek.

Tehát mielőtt elindulna és befektetne egy új raktári tárolási megoldásba, érdemes időt szakítania a céljai megfontolására és csak ezt követően kiválasztania azt a raklapos állványt, amely e célok elérésében segíteni fogja Önt.

Számos példát láthattunk arra, hogy egy vállalkozás anélkül kezdett bele raktári beruházásokba, hogy kellő figyelmet fordított volna a tervezésre és végül olyan eszközöket vásárolt, amik nem feleltek meg az igényeinek.

És ez elég szomorú, mert az állítható raklapos állványok szépsége éppen a sokoldalúságukban rejlik, szinte bármilyen raktári környezet számára kínálnak megfelelő megoldást.

A legfontosabb szempontok raklapos állványok beszerezése előtt

Pallet Racking1. Nézze át az adatprofilját

Mit értünk ez alatt? Azt, hogy elemezze minden adatát: a rendelési nyilvántartást, az egyes rendelések teljesítési módját, milyen árukat kell tárolnia, milyen gyorsan forog az árukészlet, vannak-e szezonális trendek, stb.

Ezen adatok összegyűjtését követően, találgatás helyett sokkal megalapozottabb döntést hozhat arról, hogy milyen raklapos állványra van szüksége.

Előfordulhat például, hogy az Ön tevékenységéhez illene egy félig vagy teljesen automatizált megoldás, különösen akkor, ha csökkenteni szeretné a bérköltségeket. Ez nagyobb kezdeti beruházással jár, de hosszú távon költséghatékonyabbnak bizonyulhat. Ha azonban az Önök környékén alacsonyabb a bérszínvonal, akkor ezt át kell gondolni.

2. Milyen eszközökkel rendelkezik már?

Itt olyan eszközökről van szó, mint például a targoncák, amelyeket esetleg szeretne megtartani és használni az új létesítményben is. Ebben az esetben kerülendők a túl magas épületek, ahova magas állványokat lehetne beépíteni, amiket viszont a targoncái esetleg nem fognak felérni.

3. Milyen méretű raklapokat használ?

Pallet RackingSzármazási hely szerint többféle standard raklapméret létezik: az európai standard raklapok méretei eltérnek az Egyesült Királyságban használtakétól és a globális forgalomban lévő, ISO előírásoknak megfelelőkétől.

Ebből kifolyólag gondoskodnia kell arról, hogy a raklapos állványai alkalmasak legyenek a raktárába beérkező és onnan kimenő raklapok tárolására. Olyan raklapos állványokba érdemes befektetni, amelyekben a tárolószintek magassága és az oszlopok távolsága megválasztható, hogy a használni kívánt raklapokat el tudja helyezni. Úgy kell megterveznie a raklapos állványai elrendezését, hogy azok megfeleljenek a raklapjainak.

4. Milyen típusú termékeket tárol?

A termék típusa, tömege, alakja és mérete segít meghatározni, hogy milyen típusú, elrendezésű és kialakítású raklapos állványra lesz szüksége.

Ha például olyan termékei vannak, amelyeknek nagy a forgási sebessége (pl. élelmiszerek), akkor érdemes lehet egy FIFO raklapos állványt választania, mert ebben az esetben a lejárati idő miatt fontos lehet, hogy a termékeket megfelelő sorrendben szállítsák ki.

5. Mekkora a költségvetése?

Crane RackingValószínűleg ez a legfontosabb kérdés az összes közül: mekkora összeget áll módjában kifizetni és milyen beruházás megtérülési időre számít? Egy automata vagy félautomata raktári megoldás esetén például nagyobb kezdeti befektetéssel kell számolnia, de a későbbi költségei (bér és energia) alacsonyabbak lesznek. Végeredményben tehát ez a befektetés jó megtérülését fogja jelenteni.

Végül, de nem utolsó sorban, ha a célnak megfelelő megoldást szeretne, akkor egy olyan jó minőségű raklapos állványrendszerbe kell beruháznia, ami egy megbízható gyártótól származik, aki karbantartási és támogatási szolgáltatásokat is kínál, így biztos lehet benne, hogy a befektetése fenntartható.

Ha szeretne beszélni az egyik szakértőnkkel a raklapos állványokról és hogy mely lehetőségek a legmegfelelőbbek az Ön és cége számára, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Örülnénk, ha segíthetnénk.

Related news
 • 12096
  2024. 06. 03.

  Mit rejt a jövő az ellátási lánc számára?

  Minden feldolgozott vagy gyártott termék – az étel, amit elfogyasztunk, a ruhák, amiket viselünk, az autó, amit megveszünk és a ház, amelyben élünk – több lépcsős folyamaton halad végig, mielőtt megérkezik a végső értékesítési pontjához.
 • 14147
  2024. 05. 14.

  Dexion: Az innováció és az értékalapú cselekvés sikertörténete

  A Dexion története egy egyszerű, de mély igazsággal kezdődött: a kitartáshoz szilárd alapra van szükség. Ma a Dexion egy nemzetközileg ismert és elismert márka, amelyet világszerte használnak a raktárakban. De a felemelkedést nem pusztán egy innovatív üzleti ötlet táplálta, erős értékekre és rendíthetetlen minőségre épült.
 • 14174
  2024. 05. 07.

  A vállalatcsoport 2023-as Fenntarthatósági jelentése

  Bemutatjuk a 2023-as évre vonatkozó Fenntarthatósági jelentésünket, amely dokumentálja a vállalatcsoportunk jelentős előrelépéseit és eredményeit a fenntartható fejlődés terén. A jelentés kiemeli a tartós elkötelezettségünket a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és a sikeres vállalatirányítás mellett.
Latest news