Skip to main content

A Constructor Svédország megoldja az Aritco Lift súlyos problémáját

Aritco Lift AB, Svédország

Áttekintés

Ügyfél: Aritco Lift AB
Helyszín: Swédországeden
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Push-back (LIFO) állvány

Ügyféligény

Push Back, Artico Sweden

A díjnyertes liftgyártó Artico vállalatnak szükségessé vált a tárolási kapacitás bővítése, a z értékesítés felfutásának következtében.

Az egyik probléma az volt, hogy sok terméket tároltak a földön, ami korlátozta az áttekinthetőséget és a hozzáférhetőséget. Nagyon körülményes volt a leghátul lévő dolgokhoz hozzájutniuk.

A Constructor Svédországhoz fordultak, hogy segítsenek a tökéletes tárolási megoldás kidolgozásában nem csupán az 1,1 tonnás liftek, de az 500 kg-os keretek és 600 kg-os ívek számára is.

A Constructor megoldása

A Constructor csapata az ügyféllel együtt megvizsgálta az ilyen nehéz termékek tárolásának lehetőségeit. Többféle tárolási mód mindennapi működésének megtekintésére nyílt mód referencialátogatások során. A FIFO és a Satellite helyett az Aritco a Push-back (LIFO) rendszert választotta, mert az további előnyöket biztosított a számára; így pl. eggyel kevesebb targoncafolyosóra van szükség és nagyobb tárolókapacitás nyerhető.

A Push-back állvány elsősorban tömbös áruk raklapon, LIFO elv szerint történő tárolása esetén alkalmazható. Ebben az esetben kb. 4%-os lejtésű görgős pályák integrálásával alakítottak ki tároló csatornákat a P90 raklapos állvány keretei között. Egymás után 10 db raklapot lehet egy csatornába betolni. Ha az utolsó raklapot kiveszik, a mögötte levők automatikusan előre gurulnak.

A Constructor egyedi megoldást dolgozott ki az Aritco számára és jelenleg a kész liftek speciálisan tárolt, 1200x2400 mm méretű raklapokra kerülnek. A liftet precízen helyezik a raklapra, hogy ne lógjon le róla – így elkerülhető a festett alkatrészek sérülése a tárolásuk során. A raklapot ezután targoncával az állványban található kocsira helyezik. Minden mező 3 egymás mögötti rakathellyel rendelkezik, 2 kocsikon csúszik hátra betároláskor, a harmadik pedig közvetlenül a gerendaszintre kerül.

Push Back, Artico SwedenEgy speciális, 3 gerendás megoldás egy kiegészítő gerendával tartja a nehéz raklapokat, melynek köszönhetően egyenletes a teher eloszlása. A felső tároló szinteket hátfalhálóval szerelték fel, ezzel megakadályozva, hogy a raklapot véletlenül kitolják az állványból.

 

 

 

A végeredmény

Push Back, Artico Sweden"Nagyon elégedettek vagyunk a késztermékeink tárolási megoldásával.
Tökéletesen megfelel az elvárásainknak és az igényeinknek és professzionális támogatást kaptunk a Constructortól. További nagy előny, hogy a tárolási kapacitás elegendő lesz a következő évekre is. Dinamikusan fejlődő vállalatként fontos a számunkra, hogy nem lesz szükség a raktárunk további növelésére. Jelenleg 2750 liftet gyártunk évente és a teljes tárolási kapacitásunk 4000 db.” - Fredric Gülich raktárvezető.

Az Aritco Lift AB-ről
Az Aritco egy díjnyertes teher- és személylift gyártó vállalat. Kb. 90 alkalmazottal és éves 300 millió SEK forgalommal van jelen a nyilvános és a privát szektorban az egész világon. A több, mint 140 viszonteladóból álló hálózatán keresztül az Aritco 25000-nél is több liftet szállított a világ több, mint 40 országába.