Skip to main content

Áttekintés

Ügyfél: Basan
Helyszín: Németország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Constructor Warehouse Intelligence System (C-WIS) – raktármodellező rendszer

Ügyféligény

A Basan korábban egy bérelt raktárt használt, ami máshol volt, mint az iroda és ez nem volt elég hatékony. A telephelyek közötti utazás időigényes és költséges volt.

A Basan úgy döntött, hogy az irodák mellé épít egy új raktárt a költségek optimalizálása és a jövőben tervezett fejlesztések érdekében.

A Constructor megoldása

A Basan a Constructor Warehouse Intelligence System (C-WIS) raktármodellező rendszert hívta segítségül, amibe betáplálták az aktuális gyártási folyamatok adatait. Ezáltal kidolgozhatták a jelenlegi és jövőben tevékenységük számára legideálisabb megoldást.

A C-WIS egy olyan szoftverplatform, ami bármilyen meglévő raktárkezelő rendszerrel együttműködve bepillantást nyújt az adott raktár kapacitásába és a kihasználtságába. További üzleti adatok bevitelét és feldolgozását követően a C-WIS komplex számításokat végez az árukészlet egyensúlyára és a raktári logisztikai folyamatokra vonatkozóan és javaslatot tesz azok módosítására.

A C-WIS az első és egyetlen olyan raktár-információs rendszer, ami képes a tárolt termékek kategorizálására és a hatékonyság növelésére a rendelkezésre álló adatok felhasználásával. A javasolt fejlesztés lehet akár egy egyszerű lokáció- vagy megrendelési minta változtatása, amit megfelelően végrehajtva szignifikáns előnyök nyerhetők.

A Constructor megoldásának előnyei:

  • A fejlett elemzőrendszer segítségével intelligensen modellezhető az aktuális és a jövőbeni munkafolyamat számára ideális megoldás.
  • A módosítások implementálásával a raktári költségek akár 20%-ánál is nagyobb megtakarítása is elérhető.
  • Garantáltan gyors, hatékony és pontos teljesítmény minden termékcsoport esetén.
  • Maximális tárolási kapacitás érhető el a hatékony tárolási megoldások alkalmazásával.
  • Robusztus alapot biztosít a megbízható logisztikai ellátási lánc számára.

A végeredemény

“Máris megspóroltuk a raktári költségeink több, mint 20%-át. Több, mint kielégítő az új raktárunk. Tökéletes. Nagyon elégedettek vagyunk a C-WIS által elért eredményekkel és az előrejelzések tökéletesen megfelelnek a jövőbeni elvárásainknak.” - Morten Ravn, Logisztikai és raktárigazgató, Basan

A Basan-ról

A Basan, a VWR divíziója, tisztaszobák kialakításához szükséges termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozik több, mint 30 éve.

www.vwr.com/basan