Skip to main content

A Dexion segíti Biltemát a pótalkatrészek rendezésében

Áttekintés

Ügyfél: Biltema
Helyszín: Svédország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: P90 Silverline, P90 kiegészítők

Ügyéligény

Biltema-Sweden-Case-Study-1

A Biltema egy közismert pótalkatrész-beszállító vállalat. Eredetileg jó minőségű autóalkatrészeket forgalmazott elfogadható áron, mára azonban kibővült a választék különféle területeken használatos kiegészítőkkel, úgy, mint szerszámok, csavarok és táskák vagy festékek és telefontokok és még sok minden más.

Több, mint 19000-féle termékük van, amit eladásra készen kell raktároznia a több ezer skandináv és más országbeli ügyfele számára.

A Biltema nagyon büszke jó minőségű termékei hírnevére. Minden terméket alapos tesztnek és elemzésnek vetnek alá, mielőtt és mialatt forgalmazzák azokat. A célszerűség és használhatóság mellet alacsony meghibásodási aránnyal kell rendelkezniük. E magas elvárások kiterjednek az összes beszállítójukra, így az új és nagy, központi raktáruk berendezéshez kiválasztott Dexionra is.

A Dexion megoldása

Bitlema Case Study - Pallet Racking 02

A Biltema, miután az megfelelt a minőségi teszteken, megbízta a Dexiont a disztribúciós központjuk kialakításával. A csapat azonnal munkához látott és megkezdte a kapacitás-optimalizálás tervezését. Óriási, mintegy 50000 m2-es területről volt szó – ez kb. 6 futballpályának felel meg és a környék talán legnagyobb létesítménye volt. Mérete ellenére a rengetegféle termék miatt jól át kellett gondolni az elrendezést a maximális hatékonyság érdeképen.

Az első lépés az alap megerősítése volt, hogy az ellenálljon a 60 targonca általi igénybevételnek, ahogyan a 8 kilométernyi útvonalon közlekednek folyamatosan, nap mint nap. Amint ez megvolt, megépítették a 116000 raklap elhelyezésére alkalmas, 10,5 m magas állványokat. A Dexion a P90 Silverline-t ajánlotta, különféle védőelemekkel, keresztgerendákkal, függőleges túltolás gátlókkal és biztonsági hálókkal kiegészítve – a Biltema igényeinek megfelelően.

A végeredmény

Bitlema Case Study - Pallet Racking 03

"Nagyon impozáns a raktár kapacitása. Az hogy ahalmstadi konténerkikötő közelében található helyszínre esett a választás, lehetővé teszi az egész skandináv piac kiszolgálását, ami hozzávetőlegesen 10000 tengeren érkező konténert jelent évente.”

 

A Biltema-ról

A Biltema egy svéd, szerszámokra, autófelszerelésre és szabadidős termékekre specializálódott áruházlánc. 1963-ban alapították Linköpingben, ma több mint 120 üzlettel rendelkezik Svédországban, Finnországban, Norvégiában és Dániában.