Skip to main content

A Dexion megkönnyíti a Coloplast észak-európai ügyfeleinek életét

Coloplast, Svédország

Áttekintés

Ügyfél: Coloplast
Helyszín: Göteborg / Svédország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Önhordó acélemelvény, raklapos állvány, kiegészítők

Ügyféligény

coloplast se

A Coloplast büszkén hirdeti, hogy megkönnyíti számos ügyfele életét. Ezért amikor új disztribúciós központ létrehozásáról döntöttek, olyan kivitelezőt kerestek, aki szintén megkönnyítimindenki életét.

Mivel a vállalat nagyon intim és személyes termékekkel foglalkozik, nagyon fontos számukra a kiemelkedő ügyfélkezelési szolgáltatás nyújtása. Többek között ezért választották Göteborgot a svéd, finn és norvég ügyfeleik kiszolgálására létrehozott disztribúciós központjuk helyszínéül. Innen ugyanis biztosítani tudják a délután 2 óráig leadott megrendelések másnap történő kézbesítését. Ez egyúttal azt jelenti, hogy a délutáni órákban rendkívül megnövekedik náluk a munka mennyisége. Olyan megoldásra volt szükségük, ami ebben a helyzetben is segít helytállniuk.

A Constructor megoldása

A Constructor csapatának nagy tapasztalata van az általános célú és az olyan speciális igényű, mint a gyógyszer- vagy egészségipari gyártással kapcsolatos megoldások terén. Az ilyen gyártóknak sok esetben jóval szigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük, hogy megóvják termékeik magas minőségét és biztonságosan tárolhassák azokat.

coloplast se

Mivel a Coloplast termékei a cég más telephelyein készülnek, a disztribúciós központtal kapcsolatban a legfontosabb elvárásuk az volt, hogy a nagyszámú és sokféle apró cikket a lehető leghatékonyabban tudják elhelyezni és egyúttal könnyen hozzáférhetőek is legyenek.

A Constructor javaslata egy nagy, 1800 m2 alapterületű emelvény volt, melyet azonnal el is kezdtek telepíteni.

Az emelvény mindkét szintjére görgős tálcákkal ellátott raklapos állványok kerültek. Az állványok felső, raklapos szintjein tárolják a kisebb tömegű termékeket, míg a nehezebb dolgok a földszintre kerültek.

Az emelvények tökéletesek a tárolásra és munkaterületként rendelkezésre álló tér vízszintes és függőleges irányú kihasználása szempontjából.

  • Egy emelvény válaszfalrendszerrel kombinálva extra helyet és irodaterületet biztosít.
  • Polcrácsok és áthullás elleni rácsok megvédik a dolgozókat az esetlegesen lehulló dolgoktól.
  • A tartozékok és kiegészítők, mint pl. öltözőszekrények és hagyományos szekrények biztonságos tárolást tesznek lehetővé.

coloplast se

A végeredmény

Az emelvénnyel kialakított 2 szinttel teljesen kiaknázzuk a belmagasság nyújtotta lehetőségeinket. Szükség esetén sokkal rugalmasabban át tudjuk alakítani az állványokat, továbbá kevesebb anyagmozgató eszközre van szükségünk – elegendő egy targonca és néhány béka. - Ralf Hönig, raktárvezető, Coloplast.

 

A Coloplast-ról

A Coloplast a dániai Humlebaekben található. Termékeivel intim és egyéb egészségügyi problémákkal – pl. sztóma, kontinencia, urológia, sebkötözés és bőrápolás – rendelkező emberek életét próbálja megkönnyíteni és világszerte több mint 10000 embert foglalkoztat.

www.coloplast.com