Skip to main content

A Dexion a Cordes & Graefe beszállítója

Cordes & Graefe, Németország

Áttekintés

Ügyfél: Cordes & Graefe
Helyszín: Dütestraße / Németország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: P90 raklapos állvány, MOVO gördíthető állvány, HI280 többszintes polcos állvány, Önhordó emelvény, Kábeldob tároló állvány

Ügyféligény

A Cordes & Graefe (C&G) egy építőipari technológiai nagykereskedő vállalat, Just-in-Time szolgálja ki a németországi építkezéseket. Napi kétszeri kiszállítást vállalnak 65 teherautójukkal.

A kiszállításon kívül non-stop vesznek fel megrendeléseket a GC ONLINEPLUS Service Shop-on keresztül és az ABEX-Store átvételi pontjaik biztosítják a folyamatos áruátvétel lehetőségét.

Cordes & Graefe, Germany

A C&G nagy hangsúlyt fektet ügyfeleik magas színvonalú kiszolgálásra, ezért szükségük volt egy raktárra, ami ezt rugalmasan lehetővé teszi.  A C&G vezető irányelve, hogy hatékonyan, kompetensen, megbízhatóan és szorosan együttműködjenek partnereikkel. Az év 365 napján, 0-24 órában elérhető szolgáltatásuk biztosítja, hogy a lehető legrövidebb időn belül reagáljanak az igényekre.

Mivel az ügyfélkapcsolat a Dexionnál is hasonló üzleti modellel működik, logikus volt, hogy rájuk esett a C&G választása.

A Dexion megoldása

A Dexion csapata elkezdte kidolgozni a C&G által forgalmazott 40000 árucikk legideálisabb tárolási módjait. Mivel ezek a termékek apró alkatrészektől a raklapos árukig vagy komplett csőrendszerekig bármilyenek lehetnek, a megoldás egy vegyes, mégis egységesen működő tárolási rendszer lett.

cordes & graefe

  • Az apróalkatrészek tárolásához egy impozáns, 720 m2-es területet elfoglaló, 5700 polcos, többszintes HI280 polcrendszert telepítettek.
  • Egy további emelvényszinttel egészítették ki az első emelvényt, ami további 221 m2-t biztosított a beérkező áruk számára.
  • Mintegy 28000 raklap férőhelyet alakítottak ki P90 raklapos állványból, ami ideális megoldást nyújtott a széles termékportfolió elhelyezésére.
  • Egy kábeldob tároló állvány 499 db tekercs számára.
  • A hosszú termékeket 2 db, 26 kocsiból álló MOVO gördíthető állványon tárolják.

A végeredmény

cordes & graefe, germany

Ezt a lenyűgöző, 26000 m2-es raktárt testreszabott, jövőálló megoldásokkal látták el, így helytakarékos, mégis hozzáférést biztosít mind a 40000 árucikkhez, gyors és zökkenőmentes árukigyűjtést tesz lehetővé és egyúttal könnyedén bővíthető a jövőben.

"Ez a vegyes raktári megoldás, amit a Dexion szállított nekünk, minden nap lehetővé teszi számunkra a 65 teherautó kiszolgálását, és a németországi építkezésekre történő Just-in-Time kiszállítást. A Dexion segített nekünk az ABEX-Store üzletekben biztosított, személyes áruátvétel lehetőségének megteremtésében is, ami fontos volt számunkra és nagyon sikeresnek bizonyult." - Jürgen Gill, Raktárvezető C&G. 

A C&G-ről

A Cordes & Graefe Osnabrück KG a GC-Group tagja, ami családi vállaltként több, mint 35 éve építőipari technológiák nagykereskedője és szállítója. A Cordes & Graefe Osnabrück KG a fűtési, villamossági, szellőztetési, légkondicionálási és tetőszerkezeti technológiákra specializálódott, de ezek mellett csőszerelvények és szaniterekkel is foglalkozik Észak-Németországban.

A termékválaszték több mint 2 millió különböző, a világ legjobb beszállítóitól származó terméket ölel fel.