Skip to main content

A Tornado tárológépek nyújtottak megoldást a finn elektronikai kiskereskedő számára

Elgood Oy, Finnország

Ügyfél: Elgood Oy
Helyszín: Vantaa, Finnország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Tornado, Raklapos állvány

Elgood OyA finnországi székhelyű Elgood Oy vezető elektronikai gyártók képviselője 1997 óta.A társaság tevékenysége egyre inkább arra összpontosult, hogy hőmérséklet-szabályozással, a csatlakozókkal, kábelekkel, kijelzőkkel, áramköri lapokkal és részegységekkel kapcsolatos, költséghatékony megoldásokat találjon és kínáljon elektronikus gépek és berendezések számára.

Az igény

Az Elgood Oy 2019-ben új helyszínre költözött Vantaában. Olyan épületbe, amely irodahelyiséget, raktárt és üzletet is magába foglal. A költözést a növekvő raktározási igények indokolták, amelyek néhány év alatt 30%-kal növekedtek. 100 000-féle termékből 26 000 megrendelést teljesítenek évente.

A megoldásunk

A Constructor Finland Oy-t, mint vezető raktártechnikai vállalatot felkérték, hogy vizsgálja meg a tárolókapacitás létrehozásának és a tárhely optimalizálásának lehetőségeit az új épületben.

Szorosan együttműködtünk az Elgood Oy-vel annak érdekében, hogy meghatározhassuk a vállalat igényeit, majd megvalósíthassuk a legjobb megoldást, amely a raktárban rendelkezésre álló belmagasság maximális kihasználása volt.
A megoldást a raklapos állvány és három Tornado függőleges, liftes tárológép jelentette.

EredményElgood Oy

A Tornado liftes tárológép egy olyan dinamikus tárolórendszer, amelyben a tálcákon tárolt termékek függőlegesen mozogva, gombnyomásra vagy vonalkód leolvasását követően jutnak el az operátorhoz. A Tornado gyors hozzáférést és maximális tárolási kapacitást nyújt, minimális alapterületen.

A tároló gépek rugalmassá és hatékonnyá tették a raktár működését, mivel a megrendelések nagy részét egy adott termékvonal elemei adják.

Mióta az áruk a tárológépekben vannak, a raktári dolgozó nem az árukat keresi a polcokon, hanem a tárológép hozza elé a polcot a keresett áruval. A Tornado egyszerűen használható, és jelentősen megkönnyíti a leltár és a készlet kezelésének folyamatát.

Elgood OyA 4 m széles tálcákat optimális tárolási lokációkra osztották, így tucatnyi tárhelyet biztosítanak.

„A társaság működése folyamatosan változik, ahogy a trendek és az igények is változnak” – mondta Timo Niinimäki, az Elgood Oy vezérigazgatója.

„Az Elgood Oy továbbra is fejlődik, folyamatosan finomítjuk az eljárásainkat az ügyfeleink igényeinek még jobb kielégítése érdekében. A raktárban maradt hely egy további tárológép számára, és ha megvásároljuk, akkor aktívan fogjuk is használni.”

Az Elgood Oyról

Az Elgood Oy a nemzetközi Addtech-csoport tagja, és a vállalat alkatrész-divíziójába tartozik. 37 alkalmazottat foglalkoztat, közülük 6 fő raktári dolgozó.