Skip to main content

A Harting Technology Group új, európai, fő elosztóközpontja

Harting Technology Group, Németország

Ügyfél: Harting Technology Group

Helyszín: Espelkamp, Németország

Igénybe vett termékek/szolgáltatások: 2 Mini Load rendszer felrakógéppel, 1 raklapos állványrendszer 2 automata felrakógéppel, szállítópályákkal

Harting Technology GroupA németországi székhelyű Harting Technology Group a világ egyik vezető ipari csatlakozástechnológiai gyártója.

Az igény

A vállalatnak új, modern és csúcstechnológiás európai elosztóközpontra volt szüksége espelkampi központjában, annak érdekében, hogy meg tudjon felelni a növekvő vásárlói igényeknek, és teljesíteni tudja céljait: új piacok meghódítását és egymilliárd eurós forgalom elérését.

A megoldásunk

Legmodernebb műszaki megoldásaink biztosításával vállaltuk egy magasszintű, automatizált komissiózási- (6500 m2) és raktározási terület (4500 m2) kialakítását, amely optimálisan irányítható és hatékonyan használható.

Harting Technology Group

 

A Harting saját technológiáját már a cég telephelyének bejáratától kezdve használják, ahol a közeledő járműveket elektronikus rendszer azonosítja, és a sorompó automatikusan kinyílik minden regisztrált jármű számára.

20 méter magas állványokat telepítettünk, 6 900 db, egyenként 574 kg-os raklap, ill. 115 000 db, egyenként 35 kg-os, gyorsan mozgó és nagy mennyiségű cikkek tárolására használt konténer számára. A súlyelosztás a rendszerekben automatikusan történik. 100 km informatikai kábelt és 40 km sprinklervezetéket használtak fel. Egy 1 km hosszú szállítópálya-rendszerrel óránként 2 000 konténer tárolható be és ki.

Az RFID (rádiófrekvenciás azonosító) technológia biztosítja a raklapok megfelelő elhelyezését. Egy útvonal-optimalizált technológiájú, tehát a legrövidebb utat önállóan megtaláló, vezető nélküli szállítórendszer végzi az áruk mozgatását a raktárak között. A létesítmény a rendkívül rugalmas logisztikának köszönhetően gyorsan képes reagálni bármilyen változásra.

A logisztikai központban mintegy 140 alkalmazott dolgozik három műszakos rendszerben. A munkahelyek ergonomikus kialakításúak – a komissiózás során a raklapok közel egy méterrel megemelhetők –, ezáltal elkerülhető, hogy a dolgozóknak állandóan le kelljen hajolniuk és esetlegesen hátsérüléseket szenvedjenek.

Az épület áramellátását a tetőre szerelt fotovoltaikus rendszer biztosítja. A hűtési és fűtési energiaigényét a saját termelésű biometán fedezi, és egy geotermikus rendszer kezeli, ill. minimalizálja a CO2-kibocsátást.

Harting Technology GroupÖsszegezve az alábbiakat telepítettük:

 • 2 Mini Load rendszer, automata felrakógéppel
 • 1 raklapos rendszer, automata felrakógéppel
 • 2 automata kiszolgálású rendszer
 • Szállítópályák

Együttműködő partnereink:

 • Aberle Automation GmbH & Co. KG, Leingarten – mára már KÖRBER
 • TGW
 • Dambach
 • Dexion Lampe Lagertechnik – Gonvarri Material Handling

A disztribúciós központ számokban:

 • Komissiózás – 6 500 m2

  • AGV végzi az útvonal-optimalizált árumozgatást a raktárak között

  • Rakománykezelés RFID technológiával

  • Komissiózási teljesítmény: 20 000 rendelési sor / nap = max. 10 000 csomag / nap

 • Raktárterület – 4 500 m2

  • Mini Load: 115 000 tárolóhely 35 kg-os konténerek számára

   • Automatikus súlyelosztás

   • Több, mint 25 000 késztermék tárolása

   • 26 000 be- és kitárolási művelet naponta

  • Szállítópálya: 2 000 konténer óránként

  • Raklapos rendszer: 6 900 tárolóhely 574 kg-os raklapok számára

   • A raklapok kezelése darukkal, ill. keresztirányú kocsikkal történik

Az eredmény

Harting Technology Group


Az így létrejött 11 000 m2-es elosztóközpont a csúcstechnológiás raktározás és a működési hatékonyság lenyűgöző modellje. Ez egyben a Harting saját technológiájának bemutatója is.

A Harting Technology Group új, európai elosztóközpontjának kiemelkedő a hatékonysága. A legmodernebb raktározási és komissiózási technológia biztosítja a legmagasabb fokú hatékonyságot és teljesítményt, tükrözve mindazt, amit a Harting is képvisel: Pushing Performance. A saját, házon belüli technológia mindenhol megjelenik az épületen és a belső kialakításban egyaránt.

Mintegy 20 000, ügyfél által megrendelt tételt lehet egyenként kigyűjteni és becsomagolni naponta. Akár 110 teherautóval és kisteherautóval kb. 10 000 csomag indul a logisztikai központból a világ minden tájára a rendelésleadás napján.

Innovatív intralogisztikai megoldásaival az európai elosztóközpont a vállalat technológiai szakértelmének zászlóshajója is. „Termékeink mindenhol megtalálhatók ebben az épületben, a technológiájában, a rendszerében, a belső működésében” – tette hozzá Philip Harting, a Harting vezérigazgatója.

Harting Technology GroupA Harting Technology Groupról

A Harting Technology Group egy családi vállalkozás, amelyet 1945-ben alapítottak Németországban és kezdetben hétköznapi igényeknek megfelelő eszközöket gyártott. Az alapító azonban hamar felismerte, hogy Németország fejlődő iparának műszaki termékekre van szüksége.

Kifejlesztették a Han csatlakozót, amely később világszerte elismert szabvánnyá vált. Az évek során a vállalat a világ egyik vezető ipari csatlakozástechnológiai szállítójává fejlődött három kulcsfontosságú területen: adatok, jelek és energia. A Harting jelenleg világszerte 14 gyártóüzemmel és 44 kereskedelmi képviselettel van jelen.