Skip to main content

A Dexion hozzájárult a Hartwall raktárának kiemelkedő hatékonysághoz

Áttekintés

Ügyfél: Hartwall
Helyszín: Finnország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: magas raklapos állvány, FIFO raklapos állvány speciális, műanyag raklapok számára

Ügyféligény

A Hartwall egy italdisztribútor Finnországban. A termékei iránti kereslet fokozódása miatt fejlesztenie kellett a Lahtiban található raktárát.

Az italok különböző formájú és típusú edényben vannak, így az azokat tartalmazó kartonok és raklapok is eltérőek. A különféle méretű, formájú és súlyú termékek egyidejű kezeléséhez rugalmas megoldásra volt szükség. 

Hartwall, FinlandA Hartwallnak vízszintesen és függőlegesen is jól működő megoldásra volt szüksége, mivel akár 30 raklapot is egymásra lehet pakolni a raktárban. A változatos termékek tárolásához automatikusan kezelhető, intelligens rendszer kellett.

A Dexion megoldása

A Dexionnal kötött együttműködés a Hartwall számára olyan megoldást nyújtott, amivel a kívánt magasságban, FIFO elv szerint lehetett elhelyezni a lejárati idővel rendelkező termékeket. Ezáltal a megfelelő sorrendben, veszteség elkerülésével szállíthatták ki az italokat.

A Harwall belső logisztikai folyamatai automatizáltak, rugalmasak és költséghatékonyak. A sörös raklapok akár 30 magasan vannak a magasraktári állványokban és logisztikai szoftver vezérelte, automata daruk és szállítópályák segítségével mozgatják őket.

A dobozos átfutó állvány a raktár kigyűjtési területén található. A görgőkkel ellátott tálcákon a különféle méretű kartondobozok könnyedén kezelhetők.

A félkész termékeket (pl. kupakok) speciális műanyag raklapokon tárolják a palackozósorral párhuzamosan.

A Dexion megoldásának előnyei:

  • A megoldás segítségével egyszerűen kezelhetők a különböző magasságú, formájú és tömegű termékek
  • Maximális tárolókapacitás az épületen belül, a teljes belmagasság kihasználásával
  • A FIFO állvány biztosítja, hogy a termékeket a megfelelő sorrendben, veszteségek nélkül hasznosítsák
  • Garantáltan gyors, hatékony és pontos árukezelhetőség minden termékcsoport esetén
  • A raktárfejlesztés során nem kellett megszakítani a munkavégzést
  • Biztosította a megbízható logisztikai ellátási lánc fenntartását.

A Dexion segítségével a Hartwall fokozni tudta raktára hatékonyságát, kihasználva a rendelkezésre álló belmagasságot és biztosítva az automatikus kigyűjtési folyamat zökkenőmentes működését.

hartwall sk

A Hartwall a Dexionnal együttműködve elérte, hogy legnagyobb finnországi raktára a lehető leghatékonyabbá váljon.

A Hartwall-ról
A Hartwall Finnországban forgalmazott üdítőket, söröket és cidereket gyárt. A Lahtiban található raktár a maga nemében a legnagyobb italraktár Finnországban.

www.hartwall.fi