Skip to main content

A Dexion megtalálta a legjobb gyógyírt a drezdai kórházi gyógyszertár számára

Hospital Dresden-Friedrichstadt, Németország

Áttekintés

Ügyfél: Dresden-Friedrichstadt kórház
Helyszín: Drezda / Németország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások:
Vízszintes karusszel (HOCA), műanyag dobozok és tárolók, raklapos átfutó állvány, HI280 polcos állvány, Dexion WMS

Ügyféligény

hospital pharmacy de

A gyógyszertár felel a drezdai kórház egészségügyi termékekkel, gyógyszerekkel és laborkellékekkel való ellátásáért. A gyógyszerészek és kollégáik számára sok időbe került a megfelelő termék kikeresése a több mint 3500 különféle cikk közül. Amikor meghozták a döntést, hogy a gyógyszertár új épületbe költözzön a vezetőség úgy döntött, hogy olyan tárolórendszert szeretnének használni, melynek segítségével időt spórolhatnak, biztonságosan tárolhatják a termékeket és csökkenthetik a hibákat.

A Dexiont kérték fel, hogy javasoljon egy jó megoldást.

A Dexion megoldása

A Dexion csapata tudta, hogy egy automata berendezés jól működik ilyen körülmények között. Az relatív alacsony belmagasság és a 100%-osan hibamentes kigyűjtés igénye alapján a vízszintes karusszelt (HOCA) ajánlották.

hospital pharmacy de

A Dexion HOCA a keresett terméket a kigyűjtési ponthoz viszi. A kezelő egyszerűen kiválasztja, amire szüksége van és a rendszer néhány pillanat alatt el is juttatja azt hozzá. A nagyobb tárolókapacitást biztosító, hosszadalmas keresést kiváltó, garantáltan pontosan működő berendezés így számos előnnyel szolgál a dolgozók és a vezetőség számára.

A különféle méretű és formájú termékek dobozokba vagy ládákba helyezve kerülnek a bőséges tárolóhelyre.

A HOCA vízszintes karusszel tulajdonságai röviden:

  • A rendelkezésre álló terület mélységét és belmagasságát optimálisan kihasználó, megnövelt tárolókapacitás
  • Minimálisra csökkenti a gyaloglási és várakozási időt    
  • Elkerülhetőek a kigyűjtési hibák  
  • Gyors, hatékony és pontos munkát garantál
  • Rendkívül tömör tárolást tesz lehetővé 

A kórház folyamatos ellátására 4 db HOCA rendszert telepítettek, melyeket a Dexion készletnyilvántartó szoftverével (WMS) kötöttek össze. Ennek köszönhetően egy kezelő egyidejűleg akár 15 rendelést is össze tud készíteni. Minden vízszintes karusszelt egy speciális üvegajtó választ el a kezelőtől, ami csak akkor nyitható ki, ha a termék jóváhagyásra került az irányfényes kijelzőn (Pick-by-Light-Display) – ez egy nagyon fontos biztonsági funkció az olyan szigorúan szabályozott és fokozottan ellenőrzött területeken, mint az egészségügyi ellátás.

A special glass door covers the access area of each horizontal carousel which can only be opened after the article is confirmed by Pick-by-Light-Display: an important security feature for this highly regulated and closely monitored sector.

A végeredmény

A Dexion szignifikánsan megnövelte a gyógyszertár hatékonyságát.

A Dresden- Friedrichstadt kórházról

A drezdai Friedrichstadt kórház a Drezdai Műszaki Egyetem oktatókórháza. Négy telephelyéről 45 klinikát és intézményt irányítanak és több mint 3300 dolgozója lát el évente 62000 fekvő- és 129000 járóbeteget.