Skip to main content

A Constructor leveszi a terhet a finn K-rauta válláról

Áttekintés

Ügyfél: K-rauta
Helyszín: Finnország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Raklapos állvány, karos állvány, boltberendezés, rácsborítás és polcrács.

Ügyféligény

A K-rauta egy helyi barkácsáruház lánc Finnországban. Sokak szerint az ország legmegbízhatóbb építkezéshez és lakásfelújításhoz kapcsolódó termékeket forgalmazó bolthálózata. A cég kb. 30000 féle terméket tart raktáron, a legkelendőbb cikkek a szaunákhoz szükséges faanyagok, festékek, padlóburkolatok, vakolóanyagok, profilok és gipszkarton táblák.

k-rauta, finland

A nagyon nagy választék miatt úgy döntöttek, hogy az ügyféltérben mindenből csak bemutatódarabokat tartanak, a tényleges készlet pedig a raktárban vagy kültéren van elhelyezve. Szerették volna jobban kihasználni az áruház belmagasságát, az oldalsó területeken pedig szerettek volna több terméket kihelyezni.

A Constructor megoldása

Mivel a Constructor már az első bolt megnyitása óta dolgozik együtt a K-rauta-val, a csapat már tisztában voltak azzal, hogy a cég termékei sok esetben nehezek és/vagy terjedelmesek. Ilyen esetben a P90 raklapos állvány már sok helyen hatékony megoldásnak bizonyult, hiszen nincs nála jobb, ha nagy teherbírású állványokra van szükség.

K-rauta already knew that P90 worked well for them, and the go-ahead was given to install additional racks in the shop’s side area. This would allow large items to be displayed more effectively. Kasten’s suggestion of installing the pallet racking with mesh shelves and baskets ensured that light could go through the racking, making it look roomy in the shop. The mesh shelves also provide a safe way to secure and display the products without them requiring separate baskets.

k-rauta, finland

A P90 jól bevált a K-rautánál korábban is, ezért ilyen állványokat kértek az áruház falai mellé is, hogy nagyobb termékeket is ki tudjanak helyezni. A Constructor azt javasolta, hogy használjanak polcrácsokat és kosarakat a tároláshoz, így a fény jobban átszűrődik az állványokon és tágasabbnak tűnik tőle a tér. A polcrácsok lehetővé teszik a termékek biztonságos kihelyezését és rögzítését.

A P90-es rendszerhez széleskörű kiegészítő-választék áll rendelkezésre, úgy mint áthullás elleni védelem, villa megvezető keresztgerenda, keretvédő, oldalháló, melyekkel fokozható az állványok biztonsága és használhatósága. Kültéri és faanyagtárolásra a cég karos állványokat rendelt, amik könnyű hozzáférhetőséget tesznek lehetővé.

A végeredmény

"A Constructor a kezdetek óta szállít nekünk raklapos és karos állványokat. Az áruházat már többször felújítottuk és bővítettük, így mára tágas, világos és szellős környezetben válogathatnak vásárlóink.”

A K-rauta-ról

A K-rauta AB építkezésekhez, felújításhoz, lakásdekorációhoz és kertészethez szükséges termékeket forgalmazó boltokat üzemeltet. A vállalatot 1995-ben alapították.

A K-rauta Finnország a Kesko és a K-üzletek egyike, akik együttesen alkotja  a K-Csoportot, melynek forgalma 2015-ben 11 milliárd Euró volt. Észak-Európában a K-Group a harmadik legnagyobb értékesítő vállalat, kb. 45000 embert foglalkoztat.

www.k-rauta.fi/rautakauppa