Skip to main content

Gördíthető állványrendszer 1800 abroncs tárolására

Kjær Bilcentret, Dánia

Ügyfél: N. Kjær Bilcentret
Helyszín: Svenborg, Dánia
Termék: Gördíthető gumitároló

Kjær Bilcentret

Az N. Kjær Bilcentret egy nagyforgalmú cég, Ford, Mazda és Suzuki személygépkocsik, valamint Brenderup pótkocsik forgalmazásával és szervizelésükkel, ill. a kapcsolódó javításokkal, foglalkoznak. Olyan tárolási megoldásokra van szüksége, amelyekkel lépést tudnak tartani az egyre növekvő igényekkel.

Az igény

Az N. Kjær Bilcentret növekedésének következtében jobb tárolási megoldást kellett találni a gumiabroncsok számára.

A gumiabroncsok cseréje nem csupán időigényes, de komoly fizikai igénybevételt is jelentő munka, ami a Dán Munkavédelmi Hivatal egyik kiemelt témaköre.
A vállalat alapos kutatást végzett több gumitároló központ felkeresésével, hogy megtalálják a legmegfelelőbb megoldást.

Kjær Bilcentret

A megoldásunk

Úgy döntöttek, hogy egy gördíthető abroncstárló állványt fognak üzembe helyezni, amelyhez egy 800 nm-es raktárt terveztek és építettek. Az állványrendszer sínjeit a padlóba süllyesztették a helyiség teljes szélességében, így lehetőséget teremtettek egy esetleges későbbi bővítésre is – szükség esetén akár 5 újabb alváz számára maradt hely.

A létesítménybe 4 db fix állvány került a raktár egyik falával párhuzamosan, valamint 6 db, egyenként 8 mezős, gördíthető állvány. A rendszer 6 méter magas és 5 tárolószintes. Összesen 7200 tételt tartalmaz – 1800 abroncskészletet az ügyfelek számára, négyesével raklapokon tárolva.

Kjær Bilcentret

Az abroncstároló rendszert egy targoncás kezeli. Minden reggel listát készítenek arról, hogy melyik abroncsokra lesz szükség és mikor. A raklapokat ezután kitárolják az állványokból és a műhelybe szállítják, ahol kézi kocsikra kerülnek.

Ezek a kocsik biztosítják, hogy a gumiabroncsok a megfelelő magasságban legyenek a cseréhez. A lecserélt abroncsokat a műhelyből visszaszállítják a raktárba.

Az állványrendszert távirányító segítségével működteti a targoncás. Ez azt jelenti, hogy az állvány folyosói becsukódnak ill. kinyílnak a következő művelethez anélkül, hogy a targoncásnak el kellene hagynia a targoncát.

Kjær Bilcentret

Az eredmény

„A legforgalmasabb napokon akár 53 kerékcserével mondanom sem kell, hogy milyen fontos elkerülni a szűk keresztmetszeteket, pl. a gumitárolóban. A gördíthető abroncstároló állványokkal olyan megoldást kaptunk, amely az összes kerékkészlethez illeszkedik, van benne hely a növekedéshez, és ami a legfontosabb, megfelel a Dán Munkavédelmi Hatóság kerékcserékre vonatkozó követelményeinek.” mondta Hans-Christian Kjær, tulajdonos.

Az N. Kjær Bilcentretről

A családi tulajdonú N. Kjær Bilcentret története az 1950-es évek előttre nyúlik vissza, amikor az alapító Nikolaj Kjær megnyitotta kerékpár- és autóműhelyét Gudbjergben, közvetlenül Svendborg mellett. A cég Ford, Mazda és Suzuki autókat, valamint Brenderup pótkocsikat forgalmaz, és mintegy 60 főt foglalkoztat.