Skip to main content

A Constructor hatékonyabbá tette a kigyűjtési sebességet és a készletnyilvántartást a KVJ-nél

Áttekintés

Ügyfél: KJV
Helyszín: Odense / Dánia
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Keskeny folyosós raklapos állvány, WMS

Ügyféligény

A KJV Dánia egyik legnagyobb disztribútora a vágóeszközök, a kézi és gépi szerszámok, az erőátviteli eszközök, valamint az acél- és gépgyártáshoz szükséges termékek területén. Az Odense-ben található raktárban 60000 terméket tárolnak három területre osztva.

Az elmúlt 5 évben a KJV gyors fejlődést tapasztalt, főleg az elektronikus értékesítés területén. A kezdeti közel nulláról mára a megrendeléseinek több mint negyede online érkezik. A vállalat változást tapasztalt a vásárlói szokásokban is, ügyfeleik gyakrabban rendelnek, de kisebb mennyiségeket. Ez kiegészülve az aznapi vagy másnapi szállítás igényével azt jelentette számukra, hogy fejleszteniük kell meglévő létesítményeiket.

KJV, Denmark

A KJV felkérte a Constructort, hogy tegyen javaslatot a kigyűjtési sebesség javítására és az elektronikus kereskedelem növekedésének lekövetésére. A raktárukban szerettek volna kialakítani egy átvételi pontot az online rendelések számára, hogy ügyfeleik láthassák, hogy a KJV-nek fizikailag is rendelkezésre áll a raktárkészlete. Ezt úgy kellett megvalósítani, hogy az értékesítésnek és a raktárnak folyamatosan üzemelnie kellett a fejlesztés során.

 

A Constructor megoldása

A Constructor csapata két részre bontotta a feladatot. Az első lépés volt, hogy a hagyományos raklapos állványt keskeny folyosóssá alakították. Ez speciálisan a kigyűjtés sebességének fokozása érdekében történt. A második lépés egy új raktár-irányítási rendszer (WMS) bevezetése volt. A szoftver folyamatosan monitorozza a raktárkészletet, segíti a rendelések lebonyolítását és nagyban fokozza a raktár működésének hatékonyságát. A KJV vízszintes karusszeleket telepített a gyorsan forgó termékek és a kis volumenű megrendelések számára, raklapos állványokat a terjedelmes árukhoz és keskeny folyosós rendszert a többi árunak.

KJV, Denmark

Egy nagy ablakkal látták el a csarnokot, hogy az ügyfelek láthassák, ahogy a megrendelt termékeket összekészítik számukra, amiket aztán kényelmesen átvehetnek közvetlenül a 

A végeredmény

"Nagyon elégedettek voltunk a projekt kivitelezésével. Komoly probléma nem merült fel. Nagy kihívást jelentett az átalakítások folyamatos üzem melletti végrehajtása, de egyetlen nap sem volt, hogy ne tudtuk volna ügyfeleink megrendeléseit teljesíteni.

KJV, Denmark

Az volt a kiindulópont, hogy hatékonyabbá tegyük a raktári árukigyűjtést a karusszeleken kívül is és emellett szerettünk volna több helyet is. Végeredményben korlátozott mennyiségű helyett most rengeteg tároló helyünk van. Szóval azt kell, hogy mondjam, nagyon sikeresek voltunk." - Kristian Løftgaard, ügyvezető igazgató, KJV.

 

 

A KJV-ről

A KJV-t 1956-ban alapította Kurt Jørgensen Værktøj, akitől a cég neve is származik. Jelenlegi formájában 1983 óta működik, amikor a személyzet egy része átvette a vállalatot. Országszerte vannak ügyfeleik, ill. innen szolgálják ki a saját értékesítő irodáikat is (Nykøbing Falster, Frederikssund, Sønderborg, Kolding, Aarhus és Thisted). Hozzávetőlegesen 65000 csomagot küldenek évente.

www.kjv.dk