Skip to main content

A Dexion könnyed megoldása a Mairon súlyos termékeinek tárolására 

Áttekintés

Ügyfél: Mairon
Helyszín: Románia
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Karos állvány, raklapos állvány

Ügyféligény

A Mairon Románia piacvezető kohászati termékeket forgalmazó vállalata. Büszkén hirdeti önmagáról, hogy „egyablakos” acélkereskedő, ezért nagy mennyiségben kell hosszú és nehéz termékeket tárolnia, melyek a következők:

  • Lapos acél termékek: nehéz lemezek, melegen/hidegen hengerelt tekercsek/lemezek, horganyzott acél tekercsek/lemezek.
  • Acél szelvények: melegen hengerelt IPE, HEA, HEB, HEM, IPN, UPN szelvények és szögacélok.
  • Acél csövek: CHS, RHS, SHS, varrat nélküli csövek és horganyzott nyomócsövek.
  • Megmunkált acél: sík és bordázott tekercsek és lapok, acélháló, acélformázás vagy -megerősítés.
  • Szénacél és ötvözött acél: köracélok, lapos acélok, négyszögacélok, hatszögacélok.
  • Rozsdamentes acél: szögacélok, csövek, köracélok, lemezek.

 

Mairon, Romania

A Maironnak szüksége volt egy olyan tároló rendszerre, ami elég masszív ahhoz, hogy megállja a helyét ilyen nehéz körülmények között és a Dexiont kérték fel ennek leszállítására.

A Dexion megoldása

A Dexion csapatának nagy tapasztalata van a hasonló területen működő ügyfelekkel és a hosszú, nehéz és ormótlan termékek biztonságos logisztikai megoldásainak szakértőjévé váltak. Az ismereteiknek és a speciális termékeiknek köszönhetően maradéktalanul meg tudtak felelni a megbízó elvárásainak.

Mairon Romania

Első lépésben karos állványokat telepítettek, amik ideálisak terjedelmes és hosszú dolgok tárolására, mert elöl nincsenek oszlopok, amik a ki- és betárolást akadályoznák. A termékek targonca vagy daru segítségével vízszintesen helyezhetőek az állvány karjaira. A Maironnál egy- és kétoldalas állványokat is felállítottak a maximális helykihasználás érdekében.

A Dexion ezenkívül festett raklapos állványokat is szállított, hogy a Mairon minden termékét el tudja helyezni.

A végeredmény

Mairon Romania

“A Dexion által szállított rendszer hozzájárult ahhoz, hogy a Mairon megőrizze piacvezető pozícióját az országban. A megnövelt tárolókapacitás birtokában magabiztosan állíthatja magáról a Mairon, hogy „egyablakos” acélkereskedő.”

 

 

A Mairon-ról

A Mairon Galati és a Mairon Tubes cégeket 1994-ben alapították a romániai Galatiban. A vállalatok jól prosperáltak és a Mairon Galati kohászati termékek disztribútoraként a 2013-as, román nemzeti toplista első helyezettjévé vált a mintegy 246millió Eurós forgalmával.