Skip to main content

A megnövelt raktárkapacitás, hogy lépést tarthassanak a járvány okozta kereslettel.

Medz Europe, Hollandia

Ügyfél: Medz Europe
Helyszín: Amersfoord, Hollandia
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Pallet Shuttle

Medz EuropeA hollandiai székhelyű Medz Europe eldobható orvosi termékeket forgalmaz. A Covid-19 miatt rendkívüli mértékben megnövekedett a kereslet a Medz Europe által szállított olyan egyéni védőeszközök iránt, mint például az eldobható kesztyűk és ruházati cikkek.

Az igény

Hatékonyabbá kellett tenni a raktár működését a tárolási kapacitás optimális kihasználtsága mellett.

A megoldásunk

A Dexion csapata a Pallet Shuttle rendszert javasolta és telepítette.

A raktár raklapos állványokkal volt berendezve. A két szélső sor helyére Pallet Shuttle állványok kerültek, ezáltal ügyfelünket azonnal nagyobb tárolókapacitáshoz juttattuk.

Először lebontottuk a fal mellett álló raklapos állványokat, majd telepítettük a Pallet Shuttle rendszert. Hosszú (10, ill. 12 raklap mélységű) csatornákat alakítottunk ki, a raklapokat pedig a Pallet Shuttle (akkumulátoros raklapkezelő kocsi) mozgatja ezekben a csatornákban.

Eredmény

A Pallet Shuttle targoncával a kívánt csatornába helyezhető, ahol távirányítóval működtethető. A Pallet Shuttle kihozza a keresett raklapot a targoncához, ami a csatorna elején fel tudja venni azt. Ez azt jelenti, hogy a targoncának nem kell az állványokon belül közlekednie, ezzel csökkentve az áru, az állványok és a targonca sérülésének kockázatát.

Medz EuropeFelállítottunk további két mezőnyi hagyományos raklapos állványt is a Pallet Shuttle rendszer elejének közelében.

A Pallet Shuttle állványok berakássegítő eszközökkel vannak felszerelve, hogy a targoncavezető láthassa, milyen magasságba kell emelnie a raklapokat és a Pallet Shuttle-t. Az oszlopokra védőelemek, a talajra pedig kerékvetők kerültek, amelyek megakadályozzák, hogy a targonca az állványnak ütközzön.

Az egyik oldalra 20 csatornányi, 12 raklap mélységű, 3 szintes Pallet Shuttle állvány került, 720 raklapférőhellyel.

A másik oldalon pedig 18 csatorna, 10 raklap mély, 3 szintes és 1 csatorna, 8 raklap mély, 3 szintes (szabad hozzáférést biztosítva a vészkijárathoz) állvány épült, további 564 raklapos kapacitással.

„Azért esett a Dexionra a választásunk, mert kezdettől fogva jó volt a kapcsolat. A Dexionnál felhajtás nélkül, gyakorlatiasan gondolkodnak, pontosan megértik, hogy mire van szükségünk, és kiválóan képesek kommunikálni. A telepítés során gyorsan kapcsoltak, amikor kérdéseink merültek fel.” – mondta Paul Schmits, a Medz Europe üzemvezetője.

A Medz Europe-ról:

A családi vállalkozásként működő Medz Europe orvosi fogyóeszközök, gyógyszerek és gyógyszertári cikkek importőre és nagykereskedője. Forgalmaz jól ismert márkákat, úgymint az AllWear, az AltairMed, az Eurogloves vagy a Merbach, és emellett rendelkezik saját, eldobható kesztyűkből és ruhákból álló választékkal is.