Skip to main content

A Constructor válasza az Octapharma hűvös elvárásaira 

Octapharma, Svédország

Áttekintés

Ügyfél: Octapharma
Helyszín: Stockholm / Svédország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: MOVO gördíthető raklapállvány, raklapos állvány, tervezés

Ügyféligény

Az Octapharma a nemzetközi piac egyik legnagyobb fehérjealapú gyógyszercége.  A vállalatot 1983-ban alapították és körülbelül 6000 alkalmazottja van 45 országban.

octapharma, se

A gyógyszerek tárolása során rendkívül fontos a biztonság, a higiénia és a hőmérséklet. Az Octapharma raktárában mindezeken felül biztosítani kellett a mindennapi be- és kiszállítás folyamatát a normál, hűtött és mélyhűtött területeken.

Ez a komplex árukezelési igény olyan partnert igényelt, aki speciális műszaki tanácsaival segíthet egy hatékony és minden előírásnak megfelelő létesítmény kialakításában. A Constructor Svédország tökéletes választásnak bizonyult.

A Constructor megoldása

Mivel az Octapharma-nak nem volt korábban saját raktára, ill. tapasztalata a megfelelő raklapos tárolási mód kiválasztásában, a csapatuk szorosan együttműködött a Constructor mérnökeivel, hogy megtervezzék a legalkalmasabb tároló rendszert.

Minden területnek megvolt a saját egyedi elvárása. A mélyhűtött raktárnak például állandó -30 °C-os hőmérsékletet kellett tartania. A helyiséget folyamatosan monitorozzák, annak érdekében, hogy a hőmérséklet ne változzon. Ugyanez vonatkozik a magasraktárra (15-25 °C) és a hűtött raktárra (2-8 °C) is, ahol szintén folyamatosan monitorozzák a klímát. A biztonság érdekében a mélyhűtött raktár két szélső szekciója be van burkolva és zárható. A bal oldalon a késztermékeket tárolják, elkülönítve az alapanyagoktól, míg a jobb oldalon, az alsó raklaphelyek el vannak kerítve. Ezt a részt használják az elkülönített, vagyis „karanténba helyezett” termékek elhelyezésére.

A vállalat eredetileg hagyományos raklapos állványokat tervezett a mélyhűtött területre, de ez csak 1000 db raklapférőhelyet biztosított volna. El voltak ragadtatva, amikor a Constructor bemutatta nekik a MOVO gördíthető raklapállványt, mert nem csak 1300 db raklaphelyet nyertek vele, de az energiafelhasználáson is számottevő mértékben spórolhattak.

A hűtőházzal kapcsolatos további kihívást a kötelező menekülő-útvonal biztosítása volt. A gördíthető állvány és a fal közötti távolság 1,2 m volt. A Constructor áthullás elleni védelemmel ellátott tároló szinteket alakított ki a menekülőút fölött, így az ügyfél további tárhelyet nyert.

octapharma, se

A normál raktárterületre az Octapharma hagyományos, raklapos állványt választott, 3 m széles folyosóval.

A magasraktári állványokban alapanyagokat, fogyóeszközöket és csomagolóanyagokat tárolnak – ezek többek között sók, vegyszerek, tömlők és üvegedények.  A hűtött területen alapanyagok és késztermékek, a mélyhűtött területen alapanyagok, félkész- és késztermékek vannak.

A végeredmény

"A raktárfunkciók korábban ki voltak nálunk szervezve és szerettük volna idővel házon belül megoldani.  A Constructor Svédországgal történő együttműködéssel számos előnyre tettünk szert – többek között a raktári logisztika jobb irányíthatósága. Továbbá csökkenthettük a költségeinket és jobb körülményeket tudtunk biztosítani a dolgozóinknak.” - Sarah Lundqvist, Project Manager, Octapharma

Az Octapharma-ról

Az Octapharma Nordic AB véralvadás probléma és immunbetegségek elleni plazma származékok, intenzív-ellátási és sürgősségi gyógyszerek disztribúciójával és értékesítésével foglalkozik. A vállalat székhelye Stockholmban van. Az Octapharma Nordic AB az Octaphamra AG leányvállalata.

Az Octapharma AG a világ legnagyobb, magánkézben lévő emberi fehérje-termékgyártója.