Skip to main content

A Dexion nyerte a P&G óriási Pampers gyárára szóló szerződést

Áttekintés

Ügyfél: P&G
Helyszín: Gyöngyös / Magyarország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Bejárható állványok szeizmikus méretezéssel és raklapos állványok 11000 raklap számára, valamint HI280 polcos állvány

Ügyféligény

p&g hu

A P&G világszerte legismertebb, piacvezető terméke a Pampers eldobható pelenka. A növekvő kereslet miatt a P&G egy új, 240000 m2-es gyöngyösi gyár megépítéséről döntött. Innen látják el a kelet-európai piacot.

A P&G 70 országban működő, multinacionális vállalatként pontosan tudja, hogy mire van szüksége a beszállítói részéről és egy rendkívül átgondolt tendereztetési folyamat során választják ki a legmegfelelőbb partnert.

p&g hu

A P&G két nagyon speciális igényt támasztott ennél a jelentős magyarországi beruházásnál: olyan beszállítót keresett, aki meg tud felelni a rendkívül szigorú munkavédelmi feltételeinek – amelyek a legtöbb esetben meghaladják a hivatalos előírásokat is – és aki az akár 8-as erősségű földrengésnek is ellenálló állványokat is képes megtervezni és leszállítani.

A P&G összeállított egy 6 potenciális beszállítóból álló listát, amit a pályázati folyamat során egy független tanácsadó cég segítségével 3-ra szűkítettek. Végül egyértelműen a Dexion nyert. Bokor Levente, a P&G projektvezetője megjegyezte, hogy 

“mindent alaposan mérlegeltünk, mielőtt a Dexiont kiválasztottuk. Nagyon rugalmasak és előre rendelkezésünkre bocsájtottak minden adatot, ami nélkülözhetetlen volt számunkra."

A Dexion megoldása

p&g hu

A Dexion korábban már több országban is dolgozott a P&G-vel, szóval azonnal neki tudott látni a munkának.

Első lépésként kijelöltek egy dedikált projektvezetőt, aki átlátta ezt a nagy és komplex projektet és szorosan együttműködött a P&G-vel a tervezés, a gyártás és a kivitelezés során. Az alábbi különleges elvárásoknak kellett megfelelni:

  • Egyedi oszlop-védőelemeket kellett tervezni és gyártani, amelyek gyors árumozgást tesznek lehetővé, emellett megvédik az állványok épségét.
  • Erősített állványrendszert kellett tervezni annak érdekében, hogy ellen tudjon állni egy esetleges földrengésnek.
  • Az ajánlattételi fázisban összevetették a versenytársaktól kapott adatokkal még a kiajánlott állványok önsúlyát is, hogy biztosíthassák, hogy a Dexion által javasolt megoldás meg fog felelni a P&G összes elvárásának.
  • A kivitelezés során az csapat egyik része a műszaki paraméterekre koncentrált, a másik pedig a munkavédelemre és a szerelésre.

p&g hu

A végeredmény

A project az előre kiszabott költségkereten belül, határidőre elkészült.

A 450 tonnányi bejárható állványból álló, hatalmas és komplikált projekt sikeres befejezését követően, Bokor Levente megkönnyebbülve nyilatkozott:  

"A Dexion rendkívül professzionális és megbízható beszállítónak bizonyult az egész projekt igen gyorsan lezajló kivitelezése során”

A P&G-ről

A P&G-t 1837-ben alapították az amerikai Cincinnatiben. Mára a világ egyik legnagyobb vállalata. Megbízható márkákból álló termékportfóliójával több, mint 5 milliárd emberhez jut el világszerte.