Skip to main content

A Constructor mozgásban tartja a Nissan autóalkatrészeit a DB Schenkernél

Schenker Logistics / Nissan, Svédország

Áttekintés

Ügyfél: Schenker Logistics / Nissan
Helyszín: Göteborg / Svédország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: emelvény, HI280 polcrendszer, P90 raklapos állvány

Ügyféligény

A Schenker Logistics a Nissan külsős, logisztikai partnere Svédországban, egyben a világ egyik legmegbízhatóbb logisztikai vállalata – ez az egyik oka annak, hogy a Nissan a göteborgi raktárukat használja alkatrészeinek központi tárolására.

nissan se

Az autóalkatrészek különböző formában és méretben érkeznek és rendkívül változó a forgási sebességük. A Schenker Logistics a Constructort bízta meg a Nissan termékeinek testreszabott polcos és raklapos tárolási rendszerének kidolgozásával.

A Constructor megoldása

A Constructor minden részletre kiterjedően analizálta a tárolandó árukészletet és az ügyféllel közösen úgy döntöttek, hogy négy zónára osztják a raktárt:

nissan se

  • 1. zóna: magasraktár a terjedelmes dolgok, mint ajtók, lökhárítók és ablakok számára
  • 2. és 3. zóna: emelvény rendszer, földszinten a gyorsan mozgó, az emeleten a lassabban mozgó termékek számára
  • 4. zóna: a hosszú valamint az apró alkatrészek számára.

A fő felhasználási terület kijelölését követően a Constructor kiválasztotta az adott tárolási zóna igényeinek megfelelő állványrendszert:

  • 1. zóna – P90 8,5 m magas raklapos állványrendszer számos egyedi megoldással, úgymint polcrácsok (sprinkler miatt) és különféle függőleges osztóelemek
  • 2. és 3. zóna – 400 m2 felületű, 500 kg/m2 teherbírású emelvény HI280 polcrendszerrel és rengeteg műanyag dobozzal a több mint 17000 különböző termék számára
  • 4. zóna – 1000 mm mély HI280 polcrendszer

A végeredmény

"A Constructor nem csupán a termékekkel rendelkezik, de azzal az alapvető tudással is, hogy milyen speciális megoldásokkal lehet az apró és méretes autóalkatrészek ezreit tárolni. A különböző szintek és zónák ténylegesen hozzájárultak a hatékonyság fokozásához és a rendelkezésre álló terület maximális kihasználásához."

nissan se

A DB Schenker Logistics-ről

A Schenker Logistics a DB Schenker Group tagja. Számos stratégiai elhelyezkedésű, svédországi telephelyén, összesen 130000 m2-nyi raktárterülettel kínál fejlett, integrált logisztikai megoldásokat svéd és nemzetközi vállalatok számára.