Skip to main content

A Constructor továbbfejlesztette a Statoil szárazföldi raktárát

Áttekintés

Ügyfél: Statoil
Helyszín: Norvégia
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: karos állvány gördíthető alvázakon

Ügyféligény

A Statoil 13 m hosszú csöveket tárol a norvégiai Vestbase-ben található raktárkomplexumában. Ezeket a csöveket tengeri olajfúrótornyokon használják, ezekkel csatlakoztatják a fúrógéphez a fúrófejet.

A Statoil ezeket a nagy és drága csöveket a raktárlétesítménye több területén tárolta. Körülményes volt a csövek mozgatása, mivel nem volt egységes tárolási megoldás, sem egységes előkészítési mód, mielőtt elszállították volna azokat a fúrótornyokhoz.

Ez problémás és időpazarló volt – főleg amikor az csövek időszakos felülvizsgálatát kellett elvégezni.

statoil norway

A Constructor megoldása

A Statoil negyed évszázadra visszanyúló kapcsolatban áll a Constructorral. Ez idő alatt a Constructor már számos tárolórendszert szállított a Statoilnak, többek között a vestbase-i raktárukba is.

A Constructor gördíthető alvázakra szerelt karos állványokkal látta el a Statoilt, melyek lehetővé tették a csövek rendszerezett kezelését és karbantartását.

Ezek az alvázak a beton padlóba ágyazott síneken gördülnek és az elejükön található vezérlőpanel vagy távirányító segítségével aktiválhatók, ezt követően a kocsik elindulnak és megnyílik a választott folyosó. A Constructor megoldásának köszönhetően az összes csövet egységesen tudják tárolni és könnyedén azok könnyedén a tesztelőhelyre vagy a fúrótornyokhoz szállíthatók.

A Constructor megoldásának előnyei:

  • A meglévő partnerkapcsolatnak köszönhetően a Constructor már jól ismerte a Statoil elvárásait
  • A csövek rendszerezett kezelése és karbantartása
  • A gördíthető karos állvány lehetővé teszi a nagy és drága csövek egységes tárolását és mozgatását
  • Egyszerűen vihetik a csöveket a tesztelőhelyre vagy a tengeri fúrótornyokhoz.

statoil norway

A végeredmény

"Sok előnyünk származott ebből a megoldásból: gyorsan hozzáférhetünk minden egyes csőhöz, amiket immár épületen belül tudunk tárolni és a felülvizsgálatuk is sokkal egyszerűbbé vált.” 

A Statoil-ról

A Statoil egy norvég, multinacionális olaj- és gáztermelő vállalat – jelentős nyersolajértékesítő és az európai piac második legnagyobb földgázszállítója. A Statoil emellett megújuló energiával látja el az Egyesült Királyságot a Sheringham Shoal nevű, tengeri szélerőmű farmjáról.

https://www.statoil.com/