Skip to main content

A Teccon a Dexion HI280-at választotta fontos járműipari ügyfele számára

Teccon / Autóalkatrészek, Egyesült Királyság

Áttekintés

Ügyfél: Teccon / Autóalkatrészek
Helyszín: Midlands / Egyesült Királyság
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: HI280 polcrendszer

Ügyféligény

teccon uk

Az angliai Midlandsben található, egyik nagy járműipari logisztikai vállalat szerette volna maximálisan kihasználni új, 19500 m2-es disztribúciós raktárát. Ebben a raktárban 240000 féle termékből kell elhelyezni 5 hónapra elegendő raktárkészletet.

Mivel másnapi kézbesítést biztosítanak 140 autókereskedő számára, fontos volt, hogy a raktár folyamatosan működjön a telepítés alatt is. Körülnéztek a piacon, és összeállítottak egy listát – amire a Teccon is felkerült – azokkal a lehetséges beszállítókkal, akik alkalmasnak tűntek kulcsrakész megoldást szállítani.

A Teccon, a Dexion egyik legnagyobb viszonteladójaként mindenre kiterjedő egyeztetések és versenyeztetési eljárást követően, figyelemre méltó koncepciójával elnyerte a projekt kivitelezésének lehetőségét.

A Teccon tervein egy kb. 2000 m2 alapterületű, kétszintes emelvény szerepelt, polcos állványrendszerrel.

teccon uk

A Dexion megoldása

A Teccon első feladata az volt, hogy gondoskodjon arról, hogy a szerkezet elbírja a tervezett, 460 kN / m2 terhelést, 8 m-nél is nagyobb fesztávon. Magmintát vettek a betonpadlóból és kiderült, hogy meg kell erősíteni. Ezt követően további részletes terveket küldtek az építési hatósághoz jóváhagyásra.

A betonpadló megerősítése utáni következő kihívás az volt, hogy hogyan építsék meg az emelvényt a 16 dokkoló kapu fölé, telepítsék a sprinkler rendszert, világítást, tűzjelzőket, rácsos elválasztófalakat és a több mint 320 mezőnyi, horganyzott kivitelű, Dexion HI280 polcos állványt, mialatt a raktár teljes kapacitással működött.

A Teccon ezt úgy oldotta meg, hogy minden telepítési munkát minden éjjel, 22 órától - 6 óráig végeztek, így nem akadályozták a megbízó munkáját.

Az adott körülmények ellenére a kivitelezés zökkenőmentesen lezajlott – a megrendeléstől a teljes befejezéséig mindössze 16 hét telt el.

Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a Teccon megfelelő termékeket választott és közvetlen, egyértelmű kommunikációt folytatott a döntéshozókkal, így minden problémát nagyon hamar felismerhettek és elháríthattak.

teccon uk

A végeredmény

A Teccon egy nagy tapasztalattal rendelkező vállalat, nagyon hatékonyan végezték a telepítést, mialatt a lehető legkevésbé akadályozták a munkánkat – még az emelvény felállítása közben is.

Nagyon elégedettek voltunk a vezetőséggel folytatott kommunikációval és azzal, hogy a kitűzött határidőn belül elvégezték a munkát.

Ügyfélközpontú hozzáállása és széleskörű ismeretei miatt a Teccont csak ajánlani tudjuk.” -  Az ügyfél senior logisztikai igazgatója

Teccon-ról

A Teccon a Dexion viszonteladójaként ipari és raktári tároló megoldások vezető beszállítója. 1985 óta közismert technikai innovációiról és első osztályú ügyfélkezeléséről. A Dexion közreműködésével raklapos, polcos, széles fesztávú polcos állványokat, emelvényeket, acél térelválasztó rendszereket és tároló-karusszeleket forgalmaz.

www.tecconsales.co.uk