Skip to main content

A balti és skandináv régiók piaci növekedésre válaszul a vállalat úgy döntött, hogy létrehoznak egy központi raktárt a 100000 pótalkatrész számára. 

Volkswagen, Svédország

Áttekintés

Ügyfél: Volkswagen (VW)
Helyszín: Nykvarn / Svédország
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: HI280. P90 Pallet Racking. Cantilever Racking. Mezzanine Systems

Ügyféligény

A Volkswagen Parts Logistics a Volkswagen csoport híres márkáinak (VW, Audi, Seat, Porsche és Skoda) összes modelljéhez szállít pótalkatrészeket.

volkswagen, se

A balti és skandináv régiók piaci növekedésre válaszul a vállalat úgy döntött, hogy létrehoznak egy központi raktárt a 100000 pótalkatrész számára. Egy Nykvarnban található, új építésű, 37500 m2-es raktárra esett a választásuk, amelyben ki kellett alakítani a tevékenységükhöz szükséges körülményeket.

A Volkswagen Parts Logistics a Dexiont választotta a leghatékonyabb megoldás kidolgozására.

A Dexion megoldása

volkswagen, se

A VW márkáinak jól megkülönböztethető identitásuk van, így a raktárt is ennek megfelelően kellett megtervezni. Minden részlegnek megvan a saját tároló rendszere, a márkának, a csomagolási méretnek és a forgási sebességnek megfelelően. A megoldás raklapos állványokból, keskeny folyosós raktárakból, polcos állványokból (HI280) és karos állványokból áll az alábbiak szerint:

  • Önhordó emelvény: 2500m²
  • Raklapos állvány: P90 (12300 rakathely)
  • Polcos állvány: HI280 (44650 polc)
  • Karos állvány: GT90, hosszú áruk tárolására

A végeredmény

volkswagen, se

Feladta a leckét, hogy több mint 100000 féle terméket kellet könnyen hozzáférhetővé tenni. A Dexion minden igényt kielégítő megoldásával költséghatékonyan a lehető legjobban használjuk ki a helyet.

A Volkswagen Parts Logistics-ről

Volkswagen Parts Logistics Sverige AB a Volkswagen Group Sverige AB tulajdonában álló vállalat. A Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT, Volkswagen Commercial és Porsche Original termékek logisztikai szolgáltatója és disztribútora a svéd, északi, és balti piacokon. A raktár körülbelül 135 embernek ad munkát.