Skip to main content

A Dexion gyors, ergonomikus és energiatakarékos megoldást nyújt a Volvo-nak

Áttekintés

Ügyfél: Volvo
Helyszín: Gothenburg /Sweden
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: Carton Flow görgős átfutó állvány dobozok számára, Lean gyártás és árukigyűjtés, hagyományos raklapos állvány

Ügyféligény

A göteborgi Volvo gyár a CIP-vel együtt azon dolgozik, hogy folyamatosan fejleszthessék a termékek forgási sebességét a raktárban. Egy járműgyártó számára kritikus fontosságú, hogy a termékek/alkatrészek időben jussanak az összeszerelő. A Volvonak egy olyan megoldást keresett, amivel fokozni lehet az összeszerelő állomások hatékonyságát. Mivel a gyártósoron többféle típusú autót szerelnek össze, fontos volt az esetleges átalakítás gyors kivitelezhetősége és a rugalmasság.

A Volvonál rájöttek, hogy olyan beszállítóra van szükségük, aki rendelkezik a megfelelő tapasztalattal és termékekkel a lean gyártási mód területén. A Dexionra esett a válsztásuk.

A Dexion megoldása

Volvo, Sweden

A Dexion Carton Flow görgős átfutó rendszere volt az ideális választás. Ez a megoldás a gyártósorok és -szalagok ellátási láncolatának szerves részévé vált. Görgős tálcákkal szerelt állványokat telepítettek a gyártósorok mellé a hatékony árukigyűjtés érdekében. A lejtős görgős pályákon a gravitáció segítségével gyorsan és ergonómiailag optimális pozícióban kerülnek az áruk a kezelőhöz. A Volvonál 80 db, egyenként 4 szinttel és 50 görgősorral ellátott állomást és 5660 raklapos pozíciót létesítettek. Így állomásonként 1700 termék elhelyezésére és kezelésére nyílt mód.

volvo sweden

A végeredmény

"Ez az új koncepciójú kigyűjtési állomás a Volvo járművek gyártási és összeszerelési folyamatainak fontos részévé vált a lerövidült hozzáférési és átalakítási időknek köszönhetően. A dinamikus tárolási mód jelentősen megnövelte a belső logisztikai folyamatok sebességét és minőségét.”

A Volvo-ról

A Volvo Group egy göteborgi központú, multinacionális járműgyártó vállalat. Elsősorban teherautók, buszok és építőipari gépek gyártásával, disztribúciójával és értékesítésével foglalkozik.