Skip to main content

A Constructor egy helyre gyűjtötte a Claus Sørensen termékeit Dánia legnagyobb kikötőjében

Claus Sørensen, Dánia

Áttekintés

Ügyfél: Claus Sørensen
Helyszín: Hirtshals / Dánia
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: gördíthető raklapos állvány

claus sorensen dk

Ügyféligény

A Claus Sørensen Dánia vezető hűtött és mélyhűtött üzemeinek csoportja. Az 1926-ban alapított vállalat az ország stratégiai helyszínein hozta létre telephelyeit, beleértve Hirtshals modern kikötőjét, ami az észak-nyugati parton lévő Jutlandban található.

A cég sikereinek köszönhetően kinőtte a jelenlegi helyiségeit. Folyamatosan új tárolóhelyeket kellet keresniük városszerte, ami igen költségesnek és kényelmetlennek bizonyult.

A Port of Hirtshals egy nagyon dinamikus kereskedelmi kikötő. További 250000 m2 terület lefoglalásával nagy fejlődésen ment keresztül, hogy meg tudjon felelni az elvárásoknak.

Ez az újonnan szerzett terület lehetőséget biztosított a Claus Sørensen számára, hogy az alkalmat megragadva egy új létesítményt alapítson.

A Constructor megoldása

claus sorensen dk

A Constructor csapata felmérte a Claus Sørensen speciális igényeit. Egy ilyen kontrollált hőmérsékletű helyiségben, mint az övék a gördíthető raklapállvány (MOVO) volt a logikus megoldás.

A MOVO egy olyan elektronikusan vezérelt, a padlóba ágyazott síneken mozgó állványrendszer, ami mezőnként legfeljebb 24 tonnát bír el és akár 12 m magasságig építhető. Ideális hűtött raktárakban is, mivel -30°C-ig garantáltan megbízhatóan működik.

A Constructor négy külön állványblokkot épített, hogy elegendő kapacitás álljon a Claus Sørensen rendelkezésére. Összesen 936 m sínen mozog a 430 tonnányi, 12400 raklapférőhelyes MOVO. Minden blokkot 2 vagy 3 tolóoszlopos targonca szolgál ki. A projekt szoros együttműködésben zajlott az Ajcon nevű, vezető élelmiszer- és vendéglátóipari generálkivitelezővel.

A végeredmény

"Az új létesítmény több mint 40%-kal növelte a mélyhűtött tárolókapacitásunkat, és így több mint 28300 rakathelyünk van a hirtshalsi kikötőnél. Ezzel párhuzamosan 2000 férőhellyel bővítettük a hűtött kapacitásunkat is, ami több mint a duplája a korábbiakhoz képest és maradt lehetőségünk a további növekedésre is.

Egy ideje már terveztük a histshalsi raktárunk fejlesztését, de a kikötő bővítésének köszönhetően helyben megteremtődött ennek lehetősége. Az új raktárnak köszönhetően rendelkezésünkre áll a szükséges tárolókapacitás.” - hűtött raktárvezető, Morten Jensen.

claus sorensen dk

A Claus Sørensen A/S-ről

A hirthalsi létesítmény a Claus Sørensen legfőbb tengeri élelmiszeri központja. A vállalatnak 5000 m3 hűtött és 106400 m3 mélyhűtött raktári kapacitása, továbbá dobozos termékek és friss halak fagyasztását is tudják vállalni. A különféle élelmiszerek fagyasztásán és tárolásán túl foglalkoznak a BRC (Brit Kereskedelmi Konzorcium) által minősített csomagolással is. Ez azt jelenti, hogy megfelelnek a számos országban elfogadott élelmiszerkezelési normáknak.